Anlık Bildirim

Hapisteki Samsung veliahtına sürpriz tahliye

Devlet başkanın da adının karışmış olduğu büyük rüşvet skandalında tutuklanıp cezaevine gönderilen Samsung veliahtı Jay Y. Lee, sürpriz bir kararla salıverildi.

Dünyanın en büyük firmalarından Samsung’un başına geçmeyi beklerken ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları nedeniyle kendisini hapiste bulan veliaht Jay Y. Lee sürpriz bir kararla salıverildi.

Bir yıldır tutukluydu

Siyasi imtiyazlar elde etmek için 49 yaşındaki Lee’nin ünlü bir şaman liderinin kızı olan Choi soon-Sil’e milyonlarca dolar rüşvet verdiği iddiasıyla soruşturma başlatılmış, ucu eski devlet başkanı Park Geun-hye’ye kadar uzanmıştı.

Soruşturmalar sonucunda devlet başkanı Park Geun-hye azledilirken, Jay Y. Lee ve Choi soon-Sil de dahil pek çok yönetici geçen yılın başlarında hapis cezasına çarptırılmıştı.

Lee’nin avukatları Güney Kore’deki bir yüksek mahkemeye itirazda bulundu ve bu hafta sürpriz bir şekilde Lee’nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi. 5 yıllık cezası 2.5 yıla indirilen Lee ayrıca 4 ay boyunca gözetim altında tutulacak. Lee böylece yaklaşık 1 yıl cezaevinde kalmış oldu.

Jay Y. Lee için alınan karar ülkede tartışmalara da neden oldu zira hukuk sisteminin büyük holdinglere karşı etkili olamadığı ve hükümetin de buna seyirci kaldığı savunuluyor.

Jay Y. Lee bundan sonra yeniden Samsung’un başına geçecek mi bilinmiyor. Babası Lee Kun-hee de 2008 yılında rüşvet skandalı nedeniyle 3 yıl ceza almış ve yönetim kurulu başkanlığını bırakmıştı. Ne var ki yıllar sonra yanlışlık olduğu belirtilerek özür dilenmiş ve Kun-hee yeniden görevine dönmüştü.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim