Anlık Bildirim

Harry Potter: Wizards Unite Türkiye hariç tüm dünyada yayınlandı

Harry Potter: Wizards Unite oyununu bekleyenler için üzücü bir haber geldi. Global çıkışını yapan oyun an itibariyle 145 ülkeden ulaşabiliyor. Ancak aralarında Türkiye bulunmuyor.
Harry Potter: Wizards Unite Türkiye hariç tüm düny Tam Boyutta Gör
Konum tabanlı artırılmış gerçeklik oyunu olan Harry Potter: Wizards Unite, Niantic tarafından geliştirildi. Pokemon Go kadar kendinden söz ettiremese de özellikle Harry Potter serisinin sevenleri oyunu merakla bekliyorlar. Kademeli olarak farklı ülkelere sunulan oyun, bugün itibariyle son halka olan global çıkışını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz gün sizlere aktardığımız 25 ülkeye, 120 ülke daha eklendi. Yani toplam 145 ülkede indirilebilir durumda. Oyunu ülkemizde bekleyenler için ise üzücü bir haberimiz var. Maalesef bu 145 ülke içerisinde Türkiye bulunmuyor.

Gelirler beklendiği gibi değil

Harry Potter: Wizards Unite, Google Play ve App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebilen bir oyun. Oynayış mantığı ise Pokemon Go ile birebir aynı. Oyun içindeki özel eşyalarla gelirlerini elde eden firma, bu sefer beklediğini bulamadı gibi. Mobil uygulama analizleri yayınlayan SensorTower, Harry Potter: Wizards Unite ile ilgili bazı veriler paylaştı. İlk haftasında neredeyse 3 milyon oyuncuya ulaşan oyunun haftalık geliri 1.1 milyon dolar seviyesinde kaldı. Ay sonunda ise 10 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

Karşılaştırma yapmak açısından Niantic’in önceki oyunu olan Pokemon Go, 28 milyon dolar gibi devasa bir rakama yalnızca 4 gün içerisinde ulaşmıştı. İlk ayında ise bu rakam 206 milyon dolar olarak hesaplandı. Haliyle daha önce belirttiğimiz üzere beklentiler tam anlamıyla karşılanamadı.

Oyunun global çıkışını yapmasıyla birlikte daha fazla oyuncuyu kendine çekmesi ve gelirlerini artırabilmesi mümkün. Ancak her ne olursa olsun bu bağlantıdaki listeden inceleyebileceğiniz 145 ülkede çıkış yapıp, Türkiye’ye gelmemesi bekleyenleri üzecektir. Firmanın kararını değiştirip değiştirmeyeceği şimdilik bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17912 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Oyun, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim