Anlık Bildirim

Hollanda’da akıllı telefon bağımlılarına özel yeni trafik ışıkları test ediliyor

Hollanda hükümeti yolda, kaldırımda yürürken gözünü elindeki telefondan ayırmayan kişiler için geliştirilen ve kazaları önemli ölçüde azaltacağına inanılan yeni trafik ışıklarını görücüye çıkardı.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte iletişimin yanı sıra artık birçok önemli ihtiyaca cevap veren akıllı telefonlar, şüphesiz hayatımızın vazgeçilmezleri arasında sağlam bir yere sahip. Cüzdan ve anahtar ikilisinden sonra yanımızdan ayıramadığımız cihazlar sunduğu rahatlığın yanı sıra bazı riskleri de beraberinde getiriyor.

Öyle ki araç sürerken cep telefonuyla ilgilenen kişiler yüzünden can kayıplarının yaşandığı yüzlerce kaza meydana geliyor. Bu yetmezmiş gibi bir de yolda yürürken sürekli telefonuyla ilgilenen kişilerin hızla artış göstermesi daha vahim bir tablonun ortaya çıkmasına neden oluyor.

Yola bakmadan yürüyen kişiler bisikletler için de büyük tehlike oluşturuyor 

Güney Hollanda’nın Bodegraven bölgesindeki bir kavşakta test edilmeye başlanan yeni trafik ışıkları ise telefon bağımlılarının neden oldukları kazaları minimuma indirmeyi hedefliyor. +Lichtlijn isimli trafik lambası yayalar için yerden kırmızı ve yeşil renkte oldukça parlak ışık çizgisi yansıtıyor. Böylelikle kullanıcının telefona, yani yere doğru bakarken ışığı fark ederek yola çıkmasının önüne geçiliyor.
Hollanda’da akıllı telefon bağımlılarına özel yeni trafik ışıkları test ediliyor
 

Ülkenin yol güvenliği gruplarından VVN ise yeni trafik ışıklarının kötü davranışı dolaylı yoldan ödüllendirdiğini belirterek, daha büyük yaptırımların uygulanmasını talep ediyor. Konuya daha farklı bir açıdan yaklaşan yerel yönetimler insanları alışkanlıklarından vazgeçirmenin oldukça güç olduğunu ancak yeni trafik ışıklarının buna önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyor. Yapılan açıklamaya göre telefonuna bakarak yürüyen insanların otomobiller kadar bisiklet sürücüleri için de büyük tehdit oluşturduğuna dikkat çekiliyor. Edinilen bilgilere göre eğer trafik ışıklarından hedeflenen başarı sağlanırsa kademeli olarak tüm Hollanda'da hayata geçirilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5885 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
telefon, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim