Anlık Bildirim

Son günlerde Apple’ın akıllı hoparlörü HomePod gündem olmaya başladı. Hoparlörün yazılım kodları içerisinde yer alan detaylar iPhone 8 ile ilgili bilinmeyen pek çok şeyi gün yüzüne çıkardı. Bunların arasında hoparlörün donanımı da mevcut.

iPhone donanımı
 

Siri asistanını temel alan HomePod; Amazon ve Google gibi dişli rakiplerin olduğu pazarda kendisine pay arayacak. Bu bakımdan Apple’ın iyi bir donanım üzerine hoparlörü inşa edeceği oldukça açık. Yazılım kodları da bunu açık bir şekilde gösteriyor.

Gelen bilgiler geçmiş dönemin bir iPhone donanımının üründe karşımıza çıkacağını gösteriyor. Apple A8 yonga setinden gücünü alan hoparlöre 1GB RAM eşlik ediyor. Ürün tam bir iOS işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Donanım ile entegrasyon için de SoundBoard adında bir uygulama kullanılmış.

HomePod aslında bir LED ekrana da sahip. En üst kısımda 272 x 340 çözünürlükte dalga tasarımında yer alan ekran asıl olarak Siri’nin aktif olup olmadığını göstermek için geliştirilmiş. Bununla birlikte kontrol için sanal tuşlar da yer alıyor.

Siri’nin tüm yeteneklerinden faydalanacak HomePod satışa çıkana kadar Apple’ın daha fazla özellik eklemesi bekleniyor. Aralık ayında satışa sunulacak olan HomePod için 349$ fiyat etiketi belirlenmiş. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim