Anlık Bildirim

Honor 8X büyük ekran tanımını değiştirecek

Xiaomi Mi Max 3 modelinin büyük olduğunu düşünüyorsanız biraz şaşırabilirsiniz. Huawei Honor 8X akıllı telefonları artık boyut olarak tabletlerle birbirine karıştıracak.

Huawei’nin segmentinde göre tatmin edici özelliklerle donattığı Honor X serisi bu kez çok daha dikkat çekici bir özellik ile geliyor. Sertifika onaylarından geçen Honor 8X büyük ekran tanımını değiştirecek.

Huawei Honor 8X özellikleri

Tasarım çizgileri Çin haberleşme ajansına yapılan başvuruda netleşen telefonun bazı özellikleri de detaylandı. Buna göre Honor 8X modelinde 7.12 inçlik bir ekran bizi bekliyor.

Evet yanlış okumadınız. Tam 7.12 inçlik bir ekran söz konusu. Aslında mobil cihaz pazarında 7 inç ve üzeri boyutlar tablet sınıfında sayılıyordu. Ne var ki Phablet segmentinin ortaya çıkışı ile birlikte bu sınırlar bulanıklaştı. Sony, Huawei ve Xiaomi’nin akıllı telefonları çıtayı 6.8 inç seviyesine kadar çıkarmıştı. Honor 8X bu sınırı da aşmış oldu.

7.12 inçlik ekranında 2244 x 1080 piksel çözünürlük sunan telefonun inç başına düşen piksel yoğunluğu haliyle düşüyor. Bununla birlikte su damlası şeklindeki çentik sayesinde daha kompakt bir yapı söz konusu.

Snapdragon 636 yonga seti ile gelecek olan telefon doğrudan Mi Max 3 modelinin karşısına çıkacak. Aslında 6.95 inçlik Honor Note 10 modeli rakip olarak gösterilmişti ancak yüksek fiyat etiketi onu daha yukarı bir seviyede konumlandırmıştı. Honor 8X bunun için biçilmiş kaftan oldu.

4GB RAM/64GB depolama kapasitesi ve 6GB RAM/128GB depolama kapasitesi seçenekleri sunacak olan modelin arka kısmında 16MP + 2MP çözünürlüğünde, ön kısmında ise 24MP + 2MP çözünürlüğünde çift kamera mevcut. Batarya kapasitesi ise 4900mAh.

Henüz Honor 8X modelinin fiyatı belli değil ancak bu haliyle 300$ altına konumlanacağı tahmin ediliyor. Bu durumda Xiaomi Mi Max 3 ve Huawei Honor 8X kıyasıya bir rekabete girişebilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim