Anlık Bildirim

Huawei, ABD yasağına rağmen bu yıl 100 milyon adet telefon sattı

Huawei, ABD'nin sıkı yaptırımına rağmen 2019 başından Mayıs ayının sonuna kadar 100 milyon adet akıllı telefon satmayı başardı. Ancak şirketin Çin dışındaki akıllı telefon satışlarında düşüş var.
Huawei, bu yıl Mayıs sonu itibarıyla 100 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirdiğini duyurdu. Çinli şirket Cuma günü Nova 5 serisi akıllı telefonları ve Kirin 810 yonga setini tanıtmak için bir etkinlik düzenledi. Rakamlar, lansmanda konuşan şirketin akıllı telefon ürün hattı Başkanı He Gang'tan geldi.
ABD'nin ticaret yasağına maruz kalan şirket oldukça sıkıntılı günler geçiriyor. Huawei’nin kurucusu ve CEO'su Ren Zhengfei, hafta başında yaptığı açıklamada ABD tarafından kara listeye alınmalarının, bu sene sonu itibarıyla şirkete 30 milyar dolara mal olabileceğini söyledi. Ayrıca Çin dışındaki akıllı telefon satışlarının geçtiğimiz ay yüzde 40 oranında düştüğünü belirtti.

Android'e alternatif aranıyor

Çıkış yolu arayan Huawei'nin alternatifleri değerlendirdiği bildiriliyor. Şirketin telefonlarında Sailfish işletim sistemini kullanmak için görüşmelerde bulunduğu gelen haberler arasında. Huawei bir yandan da Android'e alternatif olarak geliştirdiği ‘Hongmeng’ adlı mobil işletim sistemi üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim