Anlık Bildirim

Huawei Mate 20 Lite tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

İki adet çift kamerası, dev ekranı ve Kirin 710 yonga seti ile birlikte Huawei Mate 20 Lite modeli sınıfında iddialı olmaya çalışacak. Huawei Mate 20 Lite özellikleri ve fiyatı haberimizde.

Merakla beklenen Huawei Mate 20 serisinin bir nevi habercisi gibi görülen Lite versiyonu tanıtıldı. Adının aksine dev bir ekrana sahip olan telefon iki adet çift kamera dizilimi sunuyor.

Huawei Mate 20 Lite özellikleri ve fiyatı

6.3 inçlik ekranında 2340x1080 piksel çözünürlük sunan telefon 19.5:9 görüntü oranına sahip ve çentik tasarımı ile geliyor. Ekran-kasa oranı ise yüzde 81 civarında. Buna bakarak Mate 20 serisinin de çentik tasarımından vazgeçmeyeceğini söyleyebiliriz.

Modele Kirin 710 yonga seti eşlik ediyor. 12nm sürecinde üretilen Kirin 710 yonga seti 4 adet Cortex-A73 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeği barındırıyor. Grafik tarafında ise ARM Mali G65 grafik birimi yer alıyor.

Mali G65 grafik birimi bugüne kadar pek duyulmuş değil. Muhtemelen ARM’ın orta seviyeye yönelik olarak hazırladığı yeni bir birim. Firma Mali-T860 MP2 biriminden 1.3 kat daha performanslı ve 1 kat daha verimli olduğunu ifade ediyor. Ayrıca GPU Turbo teknolojisi de mevcut.

Telefonda sadece 4GB RAM/64GB depolama kapasitesi yer alırken bazı bölgelerde 6GB RAM ile gelebileceği de ifade ediliyor. Depolama kapasitesi hafıza kartları ile arttırılabiliyor.

Telefonun arka kısmında f/1.8 aralıklı 20MP çözünürlüğünde ana kamera ve 2MP çözünürlüğünde derinlik kamerası mevcut. Ön kısımda ise 24MP+2MP çözünürlüğünde çift kamera yer alıyor ve yüz tanıma yapabiliyor.

3750mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olan telefon USB Tip-C üzerinden hızlı şarj olabiliyor. Polonya’da satışa çıkan ürün 436$ civarında bir fiyat etiketine sahip. Yanında ise Huawei AH100 kablosuz baskül hediye ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18363 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, huawei mate 20 lite ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim