Anlık Bildirim

Huawei Mate 8 ile hiç kaybolmayacaksınız

Kapalı mekanlara girdiğinizde GPS sinyalinin kaybolduğu ve navigasyonun da yarım kaldığı çok olmuştur. Huawei mate 8, barındırdığı teknoloji ile kaybolmalara son veriyor.

An itibariyle Android tarafının en güçlü akıllı telefonu konumundaki Huawei Mate 8, bu şöhretini elbette Kirin 950 yonga setine borçlu. Akıllı telefon önemli özellikler kazandıran Kirin 950, konumlama teknolojileri konusunda da önemli bir başarıya imza atıyor. Huawei Mate 8 ile artık kaybolmak tarihe karışıyor.

Huwaei ve InvenSense arasında yapılan lisans anlaşmasına göre, Kirin 950 yonga setinde InvenSense Konumlama Kütüphanesi - IPL adındaki sensör tabanlı algoritmaya yer verilecek. Algoritma sayesinde daha akıcı konumlama yapabilme imkanı olacak ve kapalı alanlarda bile konum kaybı yaşanmayacak. 

InvenSense uzun yıllardır konumlama teknolojileri konusunda çalışmalar yapıyor. Firmanın hem donanım hem de yazılım tarafında çözümleri mevcut. Doğrudan uydu yardımı almak yerine IPL algoritması; jiroskop, akselerometre, manyetometre, barometre gibi sensörlerden verileri topluyor ve kullanıcının hareketlerini takip ediyor. Bu verileri GPS veya GLONASS verileri ile birleştiren sistem böylece kopma yaşanmadan sürekli bir konumlama tecrübesi sunuyor. Firma tünellerde bile adım adım navigasyon imkanı sunulacağını belirtiyor. 

Farklı firmaların da benzer teknolojileri mevcut ancak bu teknolojiler genelde WiFi veya 3G sinyallerini temel alarak tahmini konumlamalar yapıyor. InvenSense uydu sinyali olmaksızın en akıcı konumlamayı yapabilme teknolojisine sahip. Kirin 950 bu teknolojilerin tümüne sahip olduğu için şimdiye kadar ki en akıcı konumlama çözümünü sunmuş olacak. 

Kirin 950 yonga seti bilindiği üzere 4 adet Cortex-A72 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeği ile birlikte Mali-T880 grafik birimini getiriyor. Huawei Mate 8 modelinde ise 6 inçlik Full HD ekran, 3GB/4GB RAM, 32GB/64GB depolama kapasitesi, metal kasa, 16MP çözünürlüğünde arka kamera, 8MP çözünürlüğünde ön kamera şeklinde özellikler yer alıyor. Model 470$ başlangıç fiyatı ile Çin'de satışa sunuldu. Ülkemize ise Şubat ayında gelmesi bekleniyor.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7599 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei mate 8, huawei invensense ve
2 etiket daha Mobil Teknolojiler huawei
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim