Anlık Bildirim

Huawei Mate X, 5G hız testinde 1 Gbps indirme hızına ulaştı

Huawei'nin katlanabilir telefonu Mate X, 5G hız testine tabi tutuldu. Cihaz, Çinli operatör China Unicom'da yapılan testlerde 1 Gbps indirme ve 100 Mbps yükleme hızına ulaşmayı başardı.
Bu yılın başlarında tanıtılan Huawei Mate X, Android dünyasının ilk iki katlanabilir telefonundan biri olmuştu. Diğer telefon ise, geleceği hakkında bazı soru işaretleri olan Samsung Galaxy Fold. Aslına bakılırsa ABD'nin uyguladığı ticaret yasağı nedeniyle Mate X'in geleceği bile belirsiz. Ancak buna rağmen Mate X'in 5G hızı ile ilgili bazı yeni bilgiler var.
Huawei, Mate X'in Çin'de 5G hız testlerine tabi tutulduğunu ve etkileyici hızlara ulaştığını gösteren kısa bir video paylaştı. Söz konusu test Çinli operatör China Unicom'da yapıldı. Akıllı telefon 1 Gbps indirme hızına ulaşmayı başarırken yükleme hızı da 100 Mbps'ye dayandı. Hız testinin Ookla Speed test uygulaması kullanılarak yapıldığını belirtelim.

Huawei'nin kendi 5G modemi kullanıldı

Diğer 5G telefonların çoğu Qualcomm'un Snapdragon X50 5G modemiyle geliyor. Mate X'te ise Huawei'nin kendi Balong 5000 5G modemi kullanıldı. Bu test aynı zamanda Snapdragon modemi olmayan bir telefonun da 1 Gbps hıza ulaşabileceğini ortaya koydu.
Elbette gerçek hayattaki 5G hızları burdakinden farklı olabilir ancak bunun tüm 5G'li telefonlar için geçerli olduğunu unutmayalım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim