Anlık Bildirim

Huawei boykotunun ABD'li şirketlere maliyeti 11 milyar dolar

Trump hükümetinin aldığı karar doğrultusunda Huawei'ye boykot uygulayan ABD'li şirketler gelir kaybı yaşıyor. Reuters'ın raporuna göre dev şirketler toplam 11 dolarlık bir gelir kaybı yaşayacak.
Trump hükümetinin yürürlüğe koyduğu Huawei yasağı, ABD'li şirketlerin de Çinli telekominikasyon devi ile olan ilişkilerini askıya almasına neden oldu. Bu durum her ne kadar Huawei'yi zor durumda bırakmış olsa da, ABD'li iş ortaklarının da gelir kaybı yaşamasına neden oluyor.

ABD'li şirketler çıkış yolu arıyor

Reuters'ın yeni bir raporuna göre Huawei'yi kara listeye alan ABD şirketlerinin, en az 11 milyar dolarlık bir gelir kaybı yaşayacağı tahmin ediliyor. Zira açıklanan verilere göre Huawei 2018 yılı içinde 70 milyar dolarlık alım yaptığı ve bunun 11 milyar dolarlık kısmının ise ABD'nin dev teknoloji şirketleri Qualcomm, Intel ve Micron'a gittiği belirtiliyor.
Bu bağlamda Qualcomm gibi ABD'li şirketlerin, hükümet yasağına rağmen Huawei ile çalışmak istemeleri şaşırtıcı değil. Gelen haberler, lider çip üreticilerinden Qualcomm'un, akıllı telefon ve saatlerde kullanılan bileşenleri Huawei'ye satmaya devam etmek istediği yönünde. Zira dev şirketler, ABD ulusal güvenliğini etkilemeyecek teknolojileri, hala Huawei'ye satmak istediklerini belirtmiş durumdalar. Trump'ın bu isteğe nasıl bir yanıt vereceği ise merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7819 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, qualcomm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim