Anlık Bildirim

Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X tanıtıldı!

Huawei’nin merakla beklenen katlanabilir akıllı telefonu an itibariyle tanıtıldı. Huawei Mate X ismindeki cihaz, 5G bağlantı desteği ve üç arka kamera gibi özelliklere sahip. Detaylar haberimizde.
Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X tanıtıldı! Tam Boyutta Gör
2019 yılı akıllı telefon üreticilerinin katlanabilir modellerini sergilediği yıl olarak hatırlanacak. Huawei de Barselona'da düzenlediği etkinlik ile birlikte katlanabilir Huawei Mate X modelini an itibariyle tanıttı. Mobil Dünya Kongresi’nin en çok konuşulacak cihazlarından biri gün yüzüne çıkmış oldu.

8 inç katlanabilir ekran

Samsung’un birkaç gün önce tanıttığı Galaxy Fold’u katladığınızda büyük ekran iç tarafta kalıyor ve siz daha küçük boyutlu ikinci bir ekranı kullanıyordunuz. Huawei Mate X ise tek bir katlanabilir ekrandan oluşuyor. Cihazı katladığınızda bu ekran ikiye bölünerek daha kompakt bir hal alıyor. Açık hali 8.05 inç olan ekran katlandığında iki ekran oluşuyor. Ekranları biri 6.6 inç diğeri ise 6.38 inç boyutunda. Ekranlar hakkındaki detaylı bilgiler ise şu şekilde:

  • 6.6 inç (19.5:9 en boy oranı, 2480 x 1148 çözünürlük) kapalı konumda ana ekran.
  • 6.4 inç (25:9 en boy oranı, 2480 x 892 çözünürlük) kapalı konumda arka taraftaki ekran.
  • 8 inç (8:7.1 en boy oranı, 2480 x 2200) açık konumda ekran.
Cihazın kapalı halinin kalınlığı oldukça iddialı. Açık durumda 5.4 mm kalınlığa sahip olan telefon kapandığında 11 mm kalınlığa ulaşıyor. Neredeyse sıradan bir akıllı telefon boyutlarına gelebiliyor. Çerçeve kalınlıklarının ince olması da cihaza farklı bir hava katmış.
Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X tanıtıldı! Tam Boyutta Gör

5G bağlantı destekli ilk katlanabilir telefon

Huawei Mate X, Kirin 980 yonga setinden gücünü alıyor. Diğer katlanabilir akıllı telefonlardan en büyük farkı ise 5G bağlantı desteğine sahip olması. Huawei tarafından geliştirilen Balong 5000 isimli 5G modem yongası bu desteğin mimarı konumunda. Bu sayede Huawei Mate X dünyanın ilk 5G destekli katlanabilir telefonu olma özelliğine sahip. RAM boyutu ise 8 GB olarak belirtildi.

Leica ile geliştirilen üçlü arka kamera

Huawei Mate X'in arka tarafına baktığımızda üçlü arka kamera paketi bizleri karşılıyor. Bu kameralar Leica iş birliği ile geliştirilmiş. Hemen altlarında ise çift ton led flash bulunuyor. Piyano siyahı olan bu kısımın en sonunda ise Huawei logosu yerini almış. Ana kamera 40 MP çözünürlüğünde. Yardımcı kameralar ise 16 MP geniş açı ve 8 MP telefoto sensöre sahip.
Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X tanıtıldı! Tam Boyutta Gör
Tahmin edebileceğiniz gibi bu üç arka kamerayı ön kamera olarak kullanabiliyorsunuz. Katlı halde arka tarafta kalan ekran kısmı kamerayı kapatmayacak şekilde yerleşiyor. Bu sayede üçlü arka kamera paketinin tüm özelliklerinden ön kameraymış gibi faydalanabiliyorsunuz. Ayrıca siz fotoğraf çekerken karşınızdaki kişi arka tarafta bulunan ekran üzerinden kendini görebiliyor.
Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X tanıtıldı! Tam Boyutta Gör

55W hızlı şarj 

4500 mAh batarya ile gelen Huawei Mate X şarj konusunda da oldukça iddialı. 55W Huawei SuperCharge hızlı şarj desteğiyle rakiplerine meydan okuyor. Kutu içerisine dahili olarak gelen şarj cihazıyla birlikte 30 dakika içerisinde cihazın şarjını yüzde 85 seviyesine geliyor. Huawei CEO'su şarj hızının iPhone XS Max'e kıyasla yüzde 600 daha hızlı olduğunu beliritti.
Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X tanıtıldı! Tam Boyutta Gör

Fiyatlandırma ve çıkış tarihi

Huawei Mate X hiç şüphesiz oldukça dikkat çekici bir akıllı telefon. İçinde bulunduğumuz yılın en büyük iki trendi olan katlanabilir ekran ve 5G desteği bu cihazda birleşmiş. Haliyle 2019 yılının yıldız ürünlerinden biri olacak. Tüm bu özellikler kullanıcılara 2299 Euro fiyat etiketiyle sunuluyor. Cihazın sadece 8 GB RAM ve 512 GB depolamadan oluşan Yıldızlar Arası Mavi rengi satılacak. Çıkış tarihi ise 2019'un ortası olarak belirtiliyor. 
Huawei’nin katlanabilir telefonu Mate X tanıtıldı! Tam Boyutta Gör

Huawei Mate X özellikleri

  • Ekran: 8 inç 8:7.1 en boy oranına sahip 2480 x 2200 çözünürlük (açık halde), 6.6 inç 19.5:9 en boy oranına sahip 2480 x 1148 çözünürlük (kapalı halde ana ekran), 6.4 inç 25:9 en boy oranına sahip 2480 x 892 çözünürlük (kapalı halde arka ekran)
  • Boyutlar: 146.2 x 161.3 x 5.4 mm (açık halde), 78.3 x 161.3 x 11 mm (katlı halde)
  • İşlemci: Kirin 980
  • RAM: 8 GB
  • Kamera: 40 MP + 16 MP (geniş açı) + 8 MP (telefoto)
  • Depolama: 512 GB
  • Batarya: 4500 mAh
  • İşletim sistemi: Android 9.0 Pie
  • Diğer:  Parmak izi (yan taraftan), 5G (Balong 5000 modem), 55W hızlı şarj
  • Fiyatlandırma: 2299 Euro (8 GB / 512 GB)
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13158 kez okundu.
42 kişi, toplam 46 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim