Anlık Bildirim

Huawei yöneticisi 4K ekran çözünürlüğünü akıllı telefonlar için gereksiz bulduğunu söyledi

Huawei yöneticisi 4K ekran çözünürlüğünü akıllı telefonlar için gereksiz bulduğunu söyledi
Geçtiğimiz günlerde Çin'li elektronik devi Huawei'nin 2014 yılı içinde 75 Milyon akıllı telefon sattığını ve gelirini 12.2 Milyar dolar seviyesine çıkardığını bu bağlantıda sizlerle paylaşmıştık.

Ayrıca Huawei akıllı telefonlarda 2K ekranların gereksiz olduğunu ve pil tüketimini olumsuz etkilediğini bir çok kez dile getirmişti. Şirketin ar-ge yöneticisi Kevin Ho ise geçtiğimiz günlerde yaptığı bir ropörtajda yüksek çözünürlüğün pil konusunda olumsuz etki yaptığını yinelerken ayrıca ekran çözünürlüğünün sadece pazarlama amaçlı arttırıldığını ve cep telefonu boyutlarında insan gözünün bu artışı fark edemediğini söyledi.

Ancak açıklamasında "Gelecekte 4K ekranlı telefonların hiç bir şansı olmadığını söylemek istemiyorum" diyerek kullanıcıların görüşlerinin önemini belirten yönetici "eğer insan gözü çözünürlük artışındaki bu gelişmeyi fark edebilecekse belkide biz de 4K ekranlı telefonlar için çalışabiliriz" açıklamasında bulundu.

Ayrıca Kevin Ho tüketicilerin yüksek çözünürlük yerine pili daha uzun giden cihazlar seçmelerinin daha doğru olacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Erdi Özüağ'da Huawei P8 modeli ile ilgili bilgileri ilk defa paylaşırken cihazın Full HD ekran ile geleceğini belirtmişti. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3313 kez okundu.
51 kişi, toplam 53 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, 4k ve huawei
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim