Anlık Bildirim

Huawei'nin 64-bit destekli yongaseti gün sayıyor

Huawei'nin 64-bit destekli yongaseti gün sayıyor

Mobil işlemci tararımcılarının 64-bit evrenine yavaş yavaş adımını attığı bugünlerde Apple'ın ardından Qualcomm ve NVIDIA da 64-bit destekli yongasetlerini duyurmuştu. Bunların arasına Huawei de katıldı.

Huawei patronu Richard Yu, Weibo hesabından bir adet 4 çekirdekli, 1 adet 32-bit 8 çekirdekli, bir adet de 64-bit 8 çekirdekli işlemcilerin yolda olduğunu duyurdu. Huawei bilindiği gibi işlemcilerini Hisilicon firması ile birlikte tasarlıyor. 

Firmanın 4 çekirdekli yongaseti daha önce internete bilgileri sızan 4 Cortex-A9 çekirdekli Kirin 910 yongaseti. Mali-T450 grafik birimi ile gelen Kirin 910, 28nm fabrikasyon sürecine sahip olduğu için önceki nesle göre yüzde 50 daha iyi grafik performansı ve yüzde 50 daha az enerji tüketimi sağlıyor.

8 çekirdekli 32-bitlik yongaseti big.LITTLE tasarımında olacak. Yongasetinde Cortex-A15 ve Cortex-A7 çekirdekleri yer alıyor. Yu mesajında Ascend P6S modelinin bu yongasetlerinden birini taşıyacağını da resmen açıkladı. Ayrıca Ascend Mate 2 4G modelinin 3G versiyonu da Kirin 910 yongaseti barındırıyor.

Bu iki yongaseti çok modlu iletişim yongasına sahip. GSM/WCDMA ile TD-SCDMA/TD-LTE/FDD-LTE gibi hem dünya hem de Çin'de kullanılan 3G ve 4G altyapılarını destekliyor. 

Huawei'nin 64-bitlik yongaseti ise yine big.LITTLE tasarımında ve Cortex A-57 ile Cortex A-53 çekirdeklerini temel alan bir yapıda olacak. Bu iki çekirdek sırasıyla Cortex-A15 ve Cortex-A7 çekirdeklerinin 64-bitlik versiyonu. Ancak hem daha fazla performans gösteriyor hem de daha az enerji tüketiyor.

Huawei'nin 64-bitlik yongaseti bu yıl içerisinde tanıtılacak. Ancak kesin bir tarih verilmiyor. Diğer iki yongaseti ise üretime hazır ve kısa süre içerisinde piyasaya çıkacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5622 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim