Anlık Bildirim

Japonya 8K çözünürlükte ilk uydu yayınını yaptı

1 Aralık saat 10:00 olarak planlanan 8k yayın, 2001: A Space Odyssey filmi ile gerçekleştirildi. Böylelikle Japonya 8K uydu yayını yapmaya başlayan ilk ülke oldu.
Japonya 8K çözünürlükte ilk uydu yayınını yaptı Tam Boyutta Gör
Japonya dünyada bir ilki gerçekleştirerek 8K uydu yayını yapan televizyon kanalına sahip tek ülke olmayı başardı. 8K çözünürlükte yayıncılık üzerine birkaç yıldır testler yapılıyordu. Sonunda, 1 Aralık, saat 10:00 olarak belirlenen ilk yayın gerçekleşti. Şu an için sadece NHK isimli televizyon kanalı 8K çözünürlükte yayına geçiş yapabildi. Kanal, yayınlarını 22.2 kanal ses ve 8K çözünürlüğünde gerçekleştiriyor.

2001: A Space Odyssey yayınlanan ilk film

Televizyon kanalı açıldıktan sonra listede beliren ilk film 2001: A Space Odyssey oldu. BBC’nin açıklamasına göre Warner Bros. orijinal 70mm negatifleri üzerinden filmi bu yayına özel yeniden taramış. Günümüzde 8K ekranlı televizyonlar bile yaygın olmadığından dolayı erken dönemlerde olduğumuz bir gerçek. Hatta bu yayını alabilmek için özel bir uydu alıcıya ve antene ihtiyacınız var.

Sharp, Super Hi-Vision-ready televizyonlarını 6600 dolar fiyat etiketiyle satmaya başlasa bile, HDMI 2.1 çıkışı daha eklenemediğinden dolayı, uydu alıcıya bağlamanız için 4 adet HDMI kablosu kullanmanız gerekiyor. Yani kısacası emekleme aşamalarında olan bir 8K yayın denemesine tanıklık ettik. NHK kanalının yayın hayatına başlama anını aşağıdaki video üzerinden izleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17969 kez okundu.
31 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Japonya, 8k ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim