Anlık Bildirim

Japonya ve İngiltere, kutuplar üzerinden fiber optik kabloyla birbirine bağlanıyor


İnternet altyapısı alanında tarihin en büyük projelerinden birisi Kuzey Kutbu üzerinden Japonya ve İngiltere arasında gerçekleşmek üzere.

İki ülke arasındaki veri iletimindeki gecikmeleri en aza indirmeyi amaçlayan proje 3 ayrı hat fiber optik hat çekilmesini kapsıyor. İlk iki hat Kuzey Amerika üzerindeki Kuzey Batı Geçidi boyunca Londra ve Tokyo'yu birbirine bağlayacak. Son hat ise Rusya kıyılarına yakın bir çizgi boyunca döşenecek.

Ağustos ayında ilk hattın döşeme işlemlerine başlanması bekleniyor. Her hat 600 milyon dolar - 1.5 milyar dolar arasında bir maliyete sahip. Üçüncü hattın ise 2014 yılında başlayacağı belirtiliyor. Üç hattan en uzun olanı tamamlandığında dünyanın en uzun tekli fiber optik kablosu ünvanının da sahibi olacak.

Kanadalı ve Rus firmalar tarafından döşenecek hattın Kuzey Amerika tarafının uzunluğu 15600Km olacak ve iki ülke arasındaki bağlantı gecikmesini 230 milisaniyeden 168 milisaniyeye indirecek. Her 50 veya 100 kilometrede optik amplifikatörler sinyal gücünü artıracak.

Deniz altından pek çok kablo bağlantısı ile altyapılar inşa ediliyor ancak bu projenin en önemli artısı kutuplara çok nadir uğrayan gemilerin çapalarının kabloları koparma ihtimalinin en aza inmesi. Kablo döşemeleri buz kütlelerinin en az yoğun olduğu yaz-sonbahar döneminde yapılacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5810 kez okundu.
26 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tokyo, london ve İnternet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim