Anlık Bildirim

Kaliforniya kişi başına tüketilen enerjide en düşük eyaletlerden biri

ABD’nin hem nüfus hem de ekonomi açısından en büyük eyaleti olan ve birçok alanda enerji tüketiminde en üstte yer alan Kaliforniya’da, kişi başına düşen enerji tüketimi ülkenin en düşükleri arasında.
Kaliforniya kişi başına tüketilen enerjide en düşük eyaletlerden biri
 
Kaliforniya eyaleti ABD’nin 50 eyaleti arasında enerji tüketimi üzerine yapılan araştırmada, kişi başına tüketilen enerji ve yapılan enerji harcaması kategorilerinin ikisinde de dördüncü olarak ülkedeki en verimli eyaletlerden biri konumuna yerleşiyor. Beacon Economics tarafından yapılan araştırmada Kaliforniya'nın ülkenin en kalabalık eyaleti olmasına rağmen toplam enerji tüketiminde ülkenin en kalabalık ikinci eyaleti olan Teksas’ın arkasında kaldığı belirtiliyor.
Kaliforniya’nın toplamda en yüksek enerji tüketen eyaletlerin başını çekiyor olması ise eyaletin 40 milyona yakın nüfusuyla ülkenin en kalabalık eyaleti olmasına ve bağımsız bir ülke olarak kabul edildiği takdirde dünya sıralamasında 10. sırayı alabilecek kadar büyük olan ekonomisine bağlanmış.
Kaliforniya’da kişi başına tüketilen enerjinin ülkenin en düşükleri arasında yer almasının sebebi ise enerji verimliliğini teşvik eden yenilikçi kamu politikalarına, iklimin yumuşaklığına ve enerji fiyatlarının yüksek olmasına bağlanmış.
Raporda ayrıca Kaliforniya'nın ülkedeki yenilenebilir enerji tüketimi kullanımında da ikinci sırada yer aldığı belirtilmiş. Ayrıca eyaletin birçok farkı enerji kaynağından beslendiği ve bu yüzden düşen petrol fiyatlarından Kuzey Dakota ve Teksas gibi petrole bağımlı eyaletlere kıyasla daha az etkilendiğine de raporda yer verilmiş. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim