Anlık Bildirim

Karar açıklandı: Samsung, Apple'a 290 milyon dolar daha ödeyecek

Karar açıklandı: Samsung, Apple'a 290 milyon dolar daha ödeyecek

Apple ile Samsung arasında yıllardır süren patent ihlal davasının geçtiğimiz hafta başlayan yeniden yargılama aşamasında karar açıklandı. Samsung'un patent ihlali sebebiyle Apple'a verdiği maddi zararın bir kısmının daha belirlenmesi için yapılan yeniden yargılamada Samsung, 290 milyon dolarlık cezaya çarptırıldı. Yaklaşık bir hafta süren yeniden yargılama sonucunda açıklanan karar neticesinde Samsung'un tüm bu süreçte ödeyeceği toplam tazminat tutarı, net olarak, 929.83 milyon dolar oldu.

Apple'ın "Samsung, Galaxy cihazlarında iPhone'a ait olan patentlerimizi ihlal ederek fikri haklarımıza müdahale ediyor ve markamıza zarar veriyor." iddiasıyla başlayan davanın ilk sonucu olarak Samsung'un 1 milyar dolarlık tazminat ödemesine karar verilmişti. Ancak davanın yargıcı Lucy Koh, jürinin zarar hesabında yanlışlık yaptığı gerekçesiyle, bu tazminat tutarını yaklaşık 600 milyon dolara indirmiş; kalan kısmının ise tekrardan görüşülmesine karar vermişti.

Geçtiğimiz hafta başlayan yeniden yargılamada Apple, mahkemeden 390 milyon dolarlık tazminat talep ederken; Samsung ise ödemesi gereken tutarın 52 milyon dolar olduğunu gerekçeleriyle mahkeme heyetine sunmuştu.

Konuyla ilgili All Things D'ye açıklama yapan Apple basın sözcüsü şunları dile getirdi:

"Apple için bu dava patent ya da paradan daha ziyade; yenilik ve insanların sevdiği ürünlerin geliştirilmesindeki emeklerle ilgiliydi. Bu manevi değerlerin para ile ölçülmesi elbette imkansız, ancak jürinin Samsung'a kopyalamanın bir cezası olduğunu göstermesinden ötürü çok memnunuz."

Samsung'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şunlar söylendi:

"ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından geçersiz addedilen patentin büyük bir kısmını oluşturduğu davada verilen bugünkü karardan dolayı çok üzgünüz. Tüm yasal haklarımızı kullanarak temyize gideceğiz ve dünyadaki tüm kullanıcılara sevdikleri ürünleri ve çığır açan teknolojileri geliştirmeye hız ksmeden sürdüreceğiz."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3889 kez okundu.
68 kişi, toplam 72 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
patent, patent davası ve
2 etiket daha Samsung Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim