Anlık Bildirim

Kolombiya, uyuşturucuyla mücadelede drone kullanacak

Kolombiya hükümeti, drone üreticisi Fumi Drones SAS şirketiyle iş birliği yaparak kokain üretiminde kullanılan koka bitkilerini drone'larla tespit etmeyi ve ortadan kaldırmayı planlıyor.

Kolombiya, uyuşturucuyla mücadelede drone kullanacak Tam Boyutta Gör
 

Kolomibya'da uzun yıllardır yürütülen yasa dışı kokain üretimi artık drone'larla kontrol altına alınacak. Kolombiya hükümetinin drone üreticisi Fumi Drones SAS şirketiyle yaptığı anlaşma uyarınca şirket tarafından sağlanan drone'lar, kokain üretiminde kullanılan koka bitkisini tespit edecek. 10 drone ile başlayan pilot programda şimdiden yüzlerce dönümü kaplayan koka bitkilerinin imha edildiği belirtiliyor.


İlaçla bitkileri imha edecek 

Ülkede bugüne kadar gerçekleştirilen arama faaliyetlerinde uçaklar kullanılırken uçakların hem çok masraflı hem de bitkileri imha etmek için yeterince etkili olmayan bir araç olduğu belirtiliyor. Drone'larla başlatılan programda her bir drone'a yeterli miktarda herbisit(bitki öldürücü ilaç) yerleştiriliyor. Böylece ağırlığı 23 kilograma ulaşan drone'lar operatörler tarafından kontrol ediliyor. Operatörler yasa dışı koka yetiştirilen bölgeleri fark ettiğinde bölgeye herbisiti uygulayarak bitkileri imha ediyor.


Drone'larla uygulanan kimyasalın çevredeki insanlara zarar verip vermeyeceği veya kansere neden olabileceği tartışmalı bir konu olsa da herbisitin drone'larla uygulanması uçaklarla uygulanmasına kıyasla çok daha faydalı. Geniş arazilere uçaklarla kontrolsüz bir şekilde uygulanan herbisit çevredeki diğer çiftçilerin de mahsüllerine zarar verebiliyordu. Drone'ların yer aldığı program ise şu an için çiftçilerden tam not almış gibi görünüyor. Hükümet yetkilileri ilerleyen dönemlerde drone ve operatör sayısını artırarak programı çok daha kapsamlı bir hale getirmeyi planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim