Anlık Bildirim

Kripto para madenciliği yapan takvim uygulaması Mac App Store'dan kaldırıldı

Mac uygulama marketi "Mac App Store"da kripto para madenciliği yapan bir uygulama olduğu ortaya çıktı. Calendar 2 adındaki takvim uygulaması hemen Mac App Store'dan kaldırıldı.
Mac cihazlarda kullanılan en popüler takvim uygulamalarından biri olan Calendar 2, arka planda kripto para madenciliği yaptığı gerekçesiyle Mac App Store'dan kaldırıldı. Bu vahim olay kullanıcıların şikayetleri sonucunda ortaya çıktı.
Mac kullanıcılarının bir çoğunun kullandığı takvim uygulaması Calendar 2, yeni güncellemesi ile birlikte kullanıcılara ilginç bir seçenek sundu. Bu seçeneğe göre kullanıcılar eğer uygulamanın tüm özelliklerini ücretsiz bir şekilde kullanmak istiyorlarsa, uygulamanın arka planda kripto para madenciliği yapmasına izin vermeleri gerekiyordu. Kullanıcıların şikayeti üzerine kısa bir süre sonra Mac App Store'dan kaldırılan uygulama, şu an için uygulama marketinde yer almıyor.

Apple olaya anında müdahale ederek uygulamayı marketten kaldırdı

Calendar 2'nin yapımcı şirketi Qbix, uygulamaya getirdikleri bu seçenekle ilgili birçok olumsuz yorum aldıklarını ve uygulamanın yeni versiyonunda kripto para madenciliği özelliğinin olmayacağını açıkladı. Apple'ın politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle olaya anında müdahale ederek uygulamayı marketten kaldırması kullanıcılar açısından oldukça önemli bir gelişme.
Eğer uygulamanın arka planda kripto para madenciliği yapmasında bir sakınca görülmeseydi, muhtemelen diğer uygulama yapımcıları da aynı yolu izleyerek bunu fırsata çevirmeye çalışacaklardı. Bu da biz kullanıcılar için performansı düşen bilgisayarlar ve pil ömrü anlamına gelecekti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim