Anlık Bildirim

LG maliyeti azaltmak için G7'de OLED yerine LCD ekran kullanmayı planlıyor

Kore kaynaklı yeni bir habere göre, en son V30 modelinde OLED ekran kullanan LG maliyetleri azaltmak için amiral gemisi G7 modelinde LCD ekrana dönüş yapmayı planlıyor.
Yayınlanan yeni bir rapora göre Apple dahil diğer şirketler OLED ekran teknolojisine geçiş yaparken, LG yeni nesil G7 amiral gemisinde maliyeti düşürmek adına LED ekran kullanmayı planlıyor. Yani G7 muhtemelen LG Display'in parlaklığı etkilemeden standart bir LCD ekrandan yüzde 35 daha az güç tüketimi sunan MLCD+ panel ile gelecek.
LCD'ye dönüş, sektörün OLED teknolojisine geçiş yaptığı döneme denk gelmesi adına üzücü. Hatta LG'nin de bu geçişte yer alan şirketlerden biri olduğunu düşündüğümüzde karar daha da şaşırtıcı bir hale geliyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen V30 modeli OLED panele sahipti ve bu yılki G7 amiral gemisinin de OLED ekranla gelmesi bekleniyordu.

LG'nin mobil bölümü zarar etmeyi sürdürüyor

Önceki model LG G6 ise Mart 2017'de, Gorilla Glass 3 korumalı ve daima açık ekran özelliği sunan 5.7 inç LCD ekranla gelmişti. Kore Herald, LG'nin mobil bölümünün V30 ile OLED'e geçiş yapmasına rağmen 2017'nin 4'üncü çeyreğinde para kaybettiğini söyledi. Bu aynı zamanda art arda zarar bildirilen 11. çeyrek olarak kayıtlara geçmiş durumda.
Artık şirket, maliyetleri olabildiğince azaltmanın yollarını arıyor ve LCD'ye geri dönmek de bunun bir yolu. Zira bu paneller OLED'den iki kat daha ekonomik. Ancak bahsi geçen kaynağa göre, LG'nin LCD'ye daha fazla yatırım yapma kararı Apple ile alakalı olabilir. Çünkü Cupertino merkezli şirketin ilk OLED ekranlı iPhone'unun satışları beklentilerin çok altında kaldı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5405 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, ekran ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim