Anlık Bildirim

LG ve Samsung oyun monitörlerinde çığır açıyor

Dünya çapındaki PC satışlarında istenilen seviyeye ulaşamazken oyuncu monitörlerinde ise tam tersi bir durum mevcut. LG ve Samsung'un başı çektiği oyuncu monitörü satışları patlama yapmış durumda.
Küresel PC pazarında durgun bir büyüme yaşanmış olmasına rağmen, Güney Koreli elektronik devleri LG ve Samsung, oyun monitörlerinde çığır açmaya devam ediyorlar. Araştırma şirketi TrendForce oyun monitörlerinin bu yılki sevkiyatları ile ilgili önemli veriler paylaştı.

Sevkiyatlarda geçtiğimiz yıla göre %40 artış var

Piyasa araştırmacısı TrendForce'e göre, bu yıl oyun monitörlerine yönelik küresel sevkiyat yaklaşık 3,5 milyon ila 3,7 milyon arasında olacak. Bu, geçen yılki yaklaşık 2,5 milyonluk sevkiyatla karşılaştırıldığında yaklaşık yüzde 40'lık bir artış anlamına geliyor. Genel oyun monitörü pazarının, genellikle yüksek kaliteli donanım gerektiren çevrimiçi oyunların artan popülaritesi sayesinde hızlı bir büyüme kaydettiği belirtiliyor.
LG, geçtiğimiz ay düzenlenen Berlin'deki IFA elektronik fuarında oyunculara yönelik yeni UltraGear monitörlerini tanıttı. Etkileyici 34 inçlik ekranı ile UltraGear monitör 21:9 en boy oranına sahip. Konuyla ilgili olarak LG Electronics sözcüsü: "UltraGear monitör, özellikle online nişancılık oyunlarını oynamaktan hoşlananlar için iyi bir seçim olacaktır çünkü geniş oranı, normalde gözden kaçan ayrıntıları görmeyi kolaylaştırıyor." ifadelerini kullandı.
UltraGear monitörün arka kısmında ise
Sphere Lighting 
olarak adlandırılan bir LED halkası var. Böylece kullanıcılar monitörü kullanırken ortam aydınlatmasına da sahip olabiliyorlar. Altı farklı renk sunabilen bu LED aydınlatma, oyuncuların tercihlerine göre özelleştirilebiliyor. LG'nin, UltraGear monitörlerini bu ay Avrupa ve ABD pazarında piyasaya süreceğini de belirtelim.

Samsung da kendi oyuncu monitörünü geliştiriyor 

Bir başka Güney Koreli teknoloji devi olan Samsung da kendi oyuncu monitörünü geliştiriyor. Zira şirket geçtiğimiz ay Berlin'deki Gamescom fuarında, 27 inç ve 32 inç CJG5 kavisli monitörleri tanıttı. Monitörlerin üçüncü çeyrekte satışa sunulacağını açıklayan Samsung, cihazların WQHD çözünürlük, kavisli ekran ve 144 MHZ yenileme hızı gibi önemli oyun teknolojilerine sahip olduğunu belirtiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9885 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, lg ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim