Anlık Bildirim

Lenovo akıllı telefonla ilgili işleri Motorola'ya bırakacak

 2015 yılının ilk mali çeyreğinde net geliri yüzde 51'lik düşüş yaşan Çinli teknoloji devi Lenovo, alarm verici bu düşüşün önüne geçmek için önemli adımlar atmaya başladı. Bu ani düşüş sonrası 3200 çalışanını işten çıkarmaya karar veren Lenovo, şimdi de akıllı telefon konusunda yeniden yapılanmaya gideceğini açıkladı.
Gelirde yaşanan düşüşü akıllı telefon pazarı gibi zorlu pazarlarda karşılaşılan zorluklara bağlayan Lenovo, bu zorluklara karşı Motorola'nın imkanlarını kullanabilmek için akıllı telefon konusundaki tüm işleri Motorola'ya devretmeye hazırlanıyor. Lenovo'nun geçtiğimiz yıl tamamlanan 2.9 milyar dolarlık dev anlaşmayla bünyesine kattığı Motorola, bu yeniden yapılanmanın ardından firmanın tüm akıllı telefonlarının geliştirilmesinden ve üretilmesinden sorumlu olacak.
Akıllı telefon alanındaki bu yeniden yapılanma sürecinin Lenovo'ya maliyetinin yaklaşık 600 milyon doları bulacağı ve 3200 işçinin çıkarılmasının ardından elde kalacak 650 milyon doların büyük bölümünün bu yapılanmaya harcanacağı söyleniyor.
 Öte yandan yüzde 20.6'lık pazar payıyla PC sektörünün zirvesindeki yerini koruyan Lenovo, bu pazardaki başarısı sayesinde 2015'in ilk mali çeyreğinde toplam gelirini yüzde 3 arttırarak 10.7 milyar dolara çıkarmayı başardı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3505 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, motorola ve lenovo
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim