Anlık Bildirim

Lüks telefon üreticisi Vertu, İngiltere'deki üretim faaliyetlerini sonlandırıyor

Hakan Uzan tarafından satın alınan lüks telefon üreticisi Vertu'nun İngiltere operasyonları sonlandırılıyor. Hampshire şehrindeki üretim tesisini kapatılırken, 200 personelin işine son verilecek.
İngiliz lüks telefon üreticisi Vertu'nun sahibi Hakan Uzan, şirketi iflastan kurtarmayı başaramadı. Yüksek mahkemeye şirketin 128 milyon pound borcuna karşılık alacaklılara 1.9 milyon pound ödeme teklifi sunan Uzan'ın bu girişmi sonuçsuz kaldı. Bu gelişmeyle birlikte, Vertu'nun İngiltere'deki üretim faaliyetlerini sürdüren Hampshire şehrindeki üretim tesisi tasfiye edilirken, yaklaşık 200 personel işten çıkarılacak.
 
Birkaç kez el değiştiren Vertu, geçtiğimiz Mart ayında Türk iş adamı Murat Hakan Uzan tarafından satın alınmıştı. Şu an Paris'te yaşayan Uzan, Vertu'nun marka, teknoloji ve tasarım lisanslarını elinde bulundurmaya devam edecek. Konuyla ilgili bilgi sahibi olan bazı kaynaklar Uzan'ın gelecekte şirketi yeniden ayağı kaldırma planlarının olduğunu söylüyor.
 
Ancak Vertu markası kurtarılsa bile telefon üreticisini benzersiz kılan özelliklerin geri dönmesi pek mümkün görünmüyor. Şirketin İngiltere operasyonu, devekuşu derisi, değerli taşlar ve mücevherler gibi malzemeleri kullanarak Vertu telefonların montajını yapan vasıflı işçilere ev sahipliği yapıyordu. Üretilen telefonlar teknolojik açıdan eski olsa da fiyat açısından oldukça ilerideydi. Bazı modeller 30.000 doları aşan fiyat etiketleriyle hala hafızlarımızda.
 
Vertu, 1998'de sektöre giriş yaptı ve başlangıçta Finlandiyalı telefon devi Nokia'nın bir parçasıydı. 2012 yılında özel sermaye şirketi EQT'ye, daha sonra 2015'te ise Çinli şirket Godin Holdings'e satıldı. Uzan'ın 2016'da şirket satın alması Vertu markasının son el değiştirmesi olacak gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim