Anlık Bildirim

Snapdragon 840'lı ucuz Galaxy S8 Lite yolda

Galaxy S8'in satış performansından memnun olmayan Samsung, amiral gemisi akıllı telefonunun Snapdragon 840 yonga setiyle çalışan daha uygun fiyatlı bir versiyonunu sunarak satışları artırmayı umuyor.
Samsung'un, henüz duyurulmamış Quallcomm Snapdragon 840 yonga setinden güç alan uygun fiyatlı bir Galaxy S8 versiyonu üzerinde çalıştığı düşünülüyor. Geekbench'te ilk kez görülen SM-G9600 kod adlı yeni Samsung modeli 1.77 GHz hızında dört çekirdekli işlemciye sahip. Bunun muhtemelen Galaxy S8 Lite olarak adlandırılacak yeni telefonda Samsung tarafından kullanılabilecek Snapdragon 840 olabileceği belirtiliyor.
 
Cihaz, Android 7.1.2'yi çalıştırıyor ve Galaxy S8'in mevcut modelleriyle aynı şekilde 4GB RAM'le donatıldığını görüyoruz. Bu da Samsung'un sadece CPU bakımından önemli değişikliklere gideceğini gösteriyor. Şimdilik çok az şey bilinse de Galaxy S8'in daha uygun fiyatlı bir versiyonunun çıkacak olması, şirketin amiral gemisi telefon serisi hakkındaki son raporlarla da uyuşuyor.
 

Galaxy S8 Lite neden mantıklı?

Her şeyden önce Samsung'un Galaxy S8 satışlarından memnun değilmiş gibi göründüğünü belirtelim. Çünkü yeni model ilk iki ayında sadece 9.8 milyon adet sattı. Galaxy S7'nin aynı dönemde 12 milyon satması, yeni serinin önceki modelde göre geride kaldığını gösteriyor.
 
Daha ekonomik bir modelle Samsung, S8 satışlarını artırabilmeyi umuyor. Bu anlamda Snapdragon 840 seçimi, şirketin fiyatı oldukça düşük tutmasına yardımcı olabilir. Çünkü bu yonga seti, modem performansı ve GPU iyileştirmeleriyle eski Snapdragon 820'nin yükseltilmiş bir versiyonu olacak.
 
Snapdragon 820 piyasaya sürüldüğünde son derece iyi bir yonga setiydi. Bu nedenle Samsung, performans farkının Snapdragon 835'e kıyasla çok çarpıcı seviyelerde olmayacağını düşünüyor. Daha önceki bilgiler, Snapdragon 840'ın bu yılın dördüncü çeyreğinde çıkacağını ortaya koymuştu. Bu açıdan baktığımızda Galaxy S8 Lite'ın Note 8'den birkaç ay sonra muhtemelen sonbaharda piyasaya sürüleceğini söyleyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6480 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
samsung galaxy s8, samsung galaxy s8 lite ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim