Anlık Bildirim

MWC 2018'de duyurulması beklenen akıllı telefonlar

2018 yılının amiral gemisi telefonları her yıl olduğu gibi bu sene de Mobil Dünya Kongresi'nde görücüye çıkacak. MWC 2018'de tanıtılması beklenen amiral gemisi cihazlar içeriğimizde. İşte detaylar:
Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olan CES 2018'i geride bıraktığımız şu günlerde teknoloji dünyası MWC 18 için gün saymaya başladı. Yaklaşık bir ay gibi kısa bir süre kalan fuara geniş çaplı bir katılım bekleniyor. Bu yıl otuz birincisi düzenlenen MWC 18'de (Mobil Dünya Kongresi) yılın en iyi akıllı telefonlarının yanı sıra ilgi çekici mobil teknolojiler de sergilenecek. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmayalım ve firmaların MWC 18'de tanıtacağı akıllı telefonlara yakından bakalım.

Samsung 

Fuarın en dikkat çekici ürünlerinde birisi hiç şüphesiz Galaxy S9 serisi olacaktır. Güney Koreli teknoloji devi, hazırlıklarını neredeyse bitirmiş durumda. Cihazlara ilgili bugüne kadar birçok resim ve teknik detay sızdırıldı. Sızdırılan bilgiler dahilinde cihazların teknik özellikleriyse şöyle: 

Galaxy S9

  • Ekran: 5.7 inç Quad HD+ AMOLED ekran
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 845 / Exynos 9810
  • RAM: 4 GB
  • Depolama kapasitesi: 64 GB
  • Arka kamera: OIS destekli f/1.5 - f/2.4 diyafram açıklığında Dual Pixel 12 MP kamera
  • Ön kamera: Iris tarayıcı özellikli 8 MP kamera
  • Batarya: 3000 mAh

Galaxy S9+

  • Ekran: 6.2 inç Quad HD+ AMOLED ekran
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 845 / Exynos 9810
  • RAM: 6 GB
  • Depolama kapasitesi: 64 GB
  • Arka kamera: 12 MP çözünürlüğünde çift arka kamera
  • Ön kamera: Iris tarayıcı özellikli 8 MP kamera
  • Batarya: 3500 mAh

LG

Fuarda sahne alması beklenen bir diğer firma ise LG. Firmanın LG G7 ile sahneye çıkması bekleniyordu lakin  LG Electronics CEO'su Jo Seong-jin, LG G7'nin sil baştan tasarlanması için talimat vermesi cihazın MWC 18'e yetişmeyeceğini işaret ediyor. Öte taraftan geçtiğimiz yıl IFA fuarında görücüye çıkan LG V30 modelinin yapay zeka entegre edilerek ve çeşitli iyileştirmeler yapılarak harmanlanacağı konuşuluyor. LG diğer firmalarla rekabet edebilmek adına LG V30 modelini günümüz şartlarına uyarlayarak sahneye çıkabilir.  

Sony 

Geçtiğimiz yıl MWC 17'de Xperia XZ Premium ile sahneye çıkan Sony'nin bu yıl düzenlenecek olan MWC 18'de yeni bir Xperia amiral gemisini duyurması bekleniyor. Yeni cihazın Xperia XZ Pro şeklinde adlandırılacağına dair iddialar mevcut lakin kesin bir bilgi bulunmamakta. Tasarım anlayışını büyük ölçüde değiştirmesi beklenen Sony'nin yeni telefon modelinde çerçevesiz ekran trendine uyum sağlaması bekleniyor. Hatta söylentiler, cihazın çift arka kamera ve 18:9 OLED ekran ile geleceği yönünde. 

Lenovo / Moto

G6 serisiyle sahne de olması beklenen Motorola, üst düzey cihazı Moto G6 Plus ve nispeten daha ekonomik olması beklenen Moto G6 Play'i duyurabilir. Söylentiler şirketin bu yıl içerisinde Moto Z3 ve Moto Z3 Play isimli farklı cihazları da tanıtacağı yönünde ancak bu telefonların yaz aylarında lanse edilmesi bekleniyor.  

Huawei

Geçtiğimiz yıl özellikle kamera yetenekleriyle ön plana çıkan Huawei P10 serisi MWC 17'de görücüye çıkmıştı. Bu seneki fuarda ise üç farklı Huawei P modelinin tanıtılması bekleniyor. Cihazların Huawei P20, Huawei P20 Plus ve Huawei P20 Pro isimlerini taşıması kuvvetle muhtemel. Cihazlarla ilgili iddialar oldukça heyecan verici zira telefonların arkada üç adet lense ile geleceği söyleniyor. Ancak tüm bunlar birer söylentiden ibaret hiçbir cihaz tanıtılmadan kesin bir şey söyleyemeyiz. Ancak yeni Huawei cihazlarının, Leica ile olan işbirliği sayesinde üstün kamera yeteneklerine sahip olacağı aşikar. 

Nokia / HMD Global

HMD Global çatısı altında bulunan Nokia'nın MWC 2018'de yeni amiral gemisi modeli Nokia 9'u tanıtacağı söyleniyor. Şirketin üst düzey cihazının yanında iki tane daha cihaz tanıtması bekleniyor. Bunlardan ilki; düşük fiyat etiketli giriş seviyesi Nokia 1 akıllı telefonu olarak karşımıza çıkıyor. Bir diğeri de Nokia 3310'un 4G bağlantı özelliğine sahip bir varyantının duyurulması.  

Xiaomi

Xiaomi, Mi serisiyle yakaladığı başarıyı yeni amiral gemisi Xiaomi Mi 7 ile devam ettirecek. MWC 2018 fuarında boy göstermesi beklenen telefon, güçlü teknik özellikleriyle göz boyayacak. Çinli firmanın Mi 7'nin yanında orta segment bir cihaz daha tanıtacağı söyleniyor. Mi Max 3 olduğu düşünülen telefonun devasa bir batarya ile geleceği sızıntılar arasında yer alıyor. 
Fuarda tanıtılacak birçok telefona Qualcomm Snapdragon 845'in güç vereceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Üreticilerin bir çoğu; RAM ve depolama kapasitesinde de artışa gidecek gibi gözüküyor. Ayrıca Sony de dahil olmak üzere çoğu üretici, çerçevesiz ekranlar ile fuarda boy gösterecektir. iPhone X'daki gibi benzer yüz tanıma teknolojileri de fuarda tanıtılan telefonlarda kendine yer edinecek. 
Daha burada sayamadığımız sayısız teknoloji ve cihaz, 26 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenecek olan MWC 2018 fuarında duyurulacak. Biz de DonanımHaber ekibi olarak fuarı yakından takip edip olan biten her şeyi en hızlı ve doğru şekilde sizlere aktaracağız. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6796 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, htc ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim