Anlık Bildirim

Maden Endüstrisi için 40 tonluk elektrikli yeraltı maden kamyonu üretildi

Amerika merkezli Artisan Vehicles'ın maden endüstrisi için geliştirdiği 40 tonluk elektrikli yeraltı maden kamyonu Z40, 4 elektrikli motordan güç alıyor ve batarya değiştirme sistemine sahip.

Maden Endüstrisi için 40 tonluk elektrikli yeraltı maden kamyonu üretildi Tam Boyutta Gör
 

Gelişen teknolojiyle birlikte elektrikli araçların kullanım alanları da gün geçtikçe artıyor. Elektrikli otomobiller, tırlar ve feribotlar derken pek çok sektör bu araçların avantajlarından faydalanmak için sırada bekliyor. Üreticilerin bu konuda atılım gerçekleştirdiği alanlardan bir tanesi de maden endüstrisi oldu.

Maden endüstrisi, zorlu şartlar altında devasa makinelerin kullanıldığı dünyanın en zorlu iş sahalarından biri olarak görülebilir. Ancak bu durum, elektrikli araçların burada da kendini göstermesine hiçbir engel teşkil etmiyor.

Batarya değiştirme sistemi bulunuyor

Bu alandaki boşluğu gören ve değerlendirmek adına çalışmalara başlayan Amerika merkezli Artisan Vehicles, Z40 olarak adlandırdığı 40 tonluk yeraltı maden kamyonunu görücüye çıkardı. 4 elektrikli motordan güç alan bu kamyonda batarya değiştirme sistemi bulunuyor. Bu sayede biten bataryası yerine zahmetsizce yenisi takılabilen Z40, çalışma süresini dizel muadilleriyle kıyaslanabilir değerlere çıkarabiliyor.

Artisan, tasarladığı elektrikli kamyonun maden endüstrisinde görev yapan 40 tonluk kamyonlardan boyut olarak daha küçük olduğunu belirtiyor. Bu da, daha küçük bir kamyon filosuyla çok daha fazla madenin taşınması anlamına geliyor. Şirket ayrıca, sıfır emisyonlu kamyonunun dizel eşdeğerlerini maksimum beygir gücünde neredeyse ikiye katladığını iddia ediyor.

Kirkland Lake altın madeninde görev yapacak olan Z40, bu endüstrideki ilk elektrikli kamyon değil. Geçtiğimiz yıl 700kWh bataryaya sahip bir damperli kamyon, dünyanın en büyük elektrikli aracı olarak tanıtılmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim