Anlık Bildirim

Mazda'nın elektrikli otomobili 2020 yılında gelecek

Japon otomotiv devlerinden Mazda, şirketin ilk elektrikli otomobilini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. İşte Mazda CEO'su Akira Marumoto'nun, konuyla ilgili önemli açıklamaları.
Otomotiv sektörünün odağı elektrikli otomobillere kaymış durumda ve hemen hemen tüm dev üreticiler bu alandaki çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bunlardan birisi de Japon devi Mazda. Şirket CEO'sunun yaptığı açıklamalara göre Mazda'nın ilk elektrikli otomobili yakın bir tarihte piyasaya çıkacak.

Toyota ile iş birliği yapıyordu

Mazda şimdiye kadar elektrikli otomobil teknolojisi konusunda sessizliğini koruyordu. Ancak şirket CEO'su Akira Marumoto'nun  Automotive News Europe ile yaptığı bir röportaj, Mazda'nın ilk elektrikli otomobilini 2020 yılında satışa sunacağını ortaya koydu. Bu alanda geri kalmak istemeyen şirket aslında bir süredir bu konuda çalışmalar yapıyordu.
Mazda 2017 yılında Toyota ile bir iş birliğine girerek, elektrikli otomobil teknolojisig geliştirme konusunda adımlar atmıştı. Ancak şimdiki duruma bakılırsa, Mazda bu işi tek başına yapmaya karar vermiş görünüyor. Yani Mazda, ilk elektrikli otomobilini tamamen kendi mimarisini kullanarak inşa edecek. Önümüzdeki aylarda bu elektrikli otomobille ilgili daha fazla detayın paylaşılması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6572 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, elektrikli otomobil ve
2 etiket daha ev mazda
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim