Anlık Bildirim

Mazda'nın yeni SUV modelini neden CX-4 olarak adlandırmadığı belli oldu

Japon otomobil devi Mazda, Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında CX-30 adlı yeni SUV'sini tanıtmıştı. Şirketin CX-3 ve CX-5 arasına yerleşen aracı neden CX-4 olarak adlandırmadığı ortaya çıktı.
Yeni Mazda CX-30, 2019 Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtılmıştı. CX-3 ile en çok satan CX-5 arasındaki boşluğu doldurması için tasarlanan otomobilin neden CX-4 olarak adlandırılmadığı merak ediliyordu. Nihayet bu konuda resmi bir açıklama geldi.
Car and Driver internet sitesine konuşan bir şirket yetkilisi, Japon markanın hali hazırda Çin'de CX-4 adlı bir araç sattığını belirtti. Yani otomobil devi farklı pazarlarda bile olsa aynı isimde iki farklı araç pazarlamanın neden olabileceği karışıklığın önüne geçmek istemiş.

CX-30 ismini takip eden modeller gelebilir

Bununla birlikte bir başka Mazda sözcüsü Motor1.com'a yaptığı açıklamada markanın gelecekteki crossover/SUV araçlarının CX-30 ile başlayan bu yeni isimlendirme politikasını devam ettirebileceğini ima etti.
Mazda'nın önümüzdeki dönemde piyasaya süreceği CX modellerinde nasıl bir isimlendirmeye gideceğini ancak bekleyip görmemiz gerekecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim