Anlık Bildirim

MediaTek bu yıl için 64-bitlik 4 ve 8 çekirdekli iki işlemci hazırlıyor

MediaTek bu yıl için 64-bitlik 4 ve 8 çekirdekli iki işlemci hazırlıyor

8 çekirdekli MT6592 yongaseti ile gündeme oturan ve ayrıca Cortex-A17'yi ilk kullanacak firma ünvanını ele geçiren Tayvanlı MediaTek, Qualcomm'a da ciddi bir rakip olmaya başladı. Firmanın bu yıl işlemci gamını daha da artırmayı planlıyor.

Firma içerisinden sızdırılan bilgilere göre MediaTek, 64-bitlik alt seviye iki yeni işlemci üzerinde çalışıyor. ARM'ın geliştirdiği Cortex-A53 çekirdeğini temel alacak işlemciler 4 ve 8 çekirdekli olacak.

ARM'ın 64-bit kategorisinde alt seviye çekirdeği temsil eden Cortex-A53, Cortex-A7'nin 64-bitlik versiyonu olarak kabul ediliyor ve performans olarak Cortex-A9'a yaklaşıyor. 

Bu işlemcilerden MT6732 4 çekirdekli yapıda iken, MT6552 ise 8 çekirdekli yapıda olacak. Her iki işlemci de 3G ve LTE desteği sunacak. MediaTek, MT6595 yongaseti ile entegre LTE modem kullanarak önemli bir başarıya imza atmıştı. Firma 64-bitlik yongasetlerinde de bunu devam ettirecek.

Alt seviyede 64-bit destekli sadece Qualcomm'un Snapdragon 410 yongaseti bulunuyor ancak o da LTE desteği sunmuyor. Bu bakımdan MediaTek önemli bir avantaj elde etmiş olacak. İşlemcilerin ne zaman pazara çıkacağı ise belirsiz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim