Anlık Bildirim

Mercedes 2014 model S-Class modellerinde sanal şoför teknolojisini deneyecek

Mercedes 2014 model S-Class modellerinde sanal şoför teknolojisini deneyecek

Son yıllarda trendi gittikçe yükselen teknolojilerden birisi şüphesiz sürücüsüz araçlar. Google'ın yaptığı testlerle popüler olsa da araç üreticileri uzun yıllardır bununla ilgili Ar-Ge çalışmaları yapıyor.

Google ve Volvo gibi firmaların ardından Mercedes de sürücüsüz araç trendine katılıyor. Firma Eylül ayında satışa sunacağı 100 bin dolarlık 2014 model S-Class araçlarında otonom sürüş teknolojilerine yer vermeye hazırlanıyor. 

Mercedes'in teknolojisi aracı tamamen sürücüden arındırmıyor ve bir nevi sürüş esnasında sürücüyü dinlendirme amacı taşıyor. Araç radar, kızılötesi ve optik sensörler kullanarak şehir trafiğinde otomatik olarak hızını artırabiliyor. Ancak direksiyon hakimiyeti sürücüde kalmaya devam ediyor. Veya araç şehir dışında 180km/s hızlara kadar otomatik olarak çıkabiliyor.

Mercedes, aracın otonom sürüş teknolojilerinin başlangıcını temsil ettiğini belirtiyor. Araçta ayrıca otomatik park etme, yayalara çarpmaktan kaçınan sistem, sürücünün yorgunluğunu algılayabilen sensörler gibi önemli teknolojiler yer alıyor. Mercedes teknolojilerini aracı şerit içerisinde tutma amacına yönelik olarak geliştiriyor. Gelecekte otomatik olarak şerit değiştiren bir teknoloji de araca eklenecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2044 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mercedes
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim