Anlık Bildirim

Mercedes yüzde 100 elektrikli SUV modelini tanıttı: Karşınızda Mercedes-Benz EQC

Alman otomobil devi Mercedes, İsveç'in başkenti Stockholm'de yüzde 100 elektrikle çalışan yeni SUV modeli EQC'yi tanıttı. İşte tek şarjla yaklaşık 320 kilometre yol alabilecek aracın tüm detayları.
Mercedes-Benz, iki yıl önce Paris Otomobil Fuarı'nda tamamen elektrikli SUV konseptini sergilemişti. Şirket şimdi ise bu konseptin üretim versiyonunu tanıttı. Alman otomobil devi İsveç'in başkenti Stockholm'de 320 km menzil ve 402 beygir güce sahip Mercedes-Benz EQC modelinin örtüsünü kaldırdı.
SUV, bugün şirketin patronu Dieter Zetsche'nin, ikonik otomobil üreticisi için "yeni bir çağın başlangıcı" olduğunu söylediği bir etkinlikte tanıtıldı. Konsept model 480 km'lik menzil ile duyurulmuştu ancak üretim versiyonu tek şarjla 320 km yol yapabilecek. Kıyaslama yapabilmeniz açısından Tesla Model X'in 380 km, Jaguar I-PACE modelinin ise 384 km menzil sunduğunu belirtelim.

Çift elektrik motoru var

Şirket araçtaki 80 kWh'lik batarya paketinin DC hızlı şarj cihazı kullanılarak 40 dakikada yüzde 10 doluluktan yüzde 80 seviyesine kadar şarj edilebileceğini söyledi. Mercedes-Benz EQC, 0-100 km/s hızlanmasını 4.9 saniye gibi bir sürede tamamlayabiliyor. Aracın ön ve arka aksında birer adet elektrik motoru var. Bunlar kombine olarak 402 beygir güç ve 765 Nm tork üretebiliyor.
Mercedes'in yüzde 100 elektrikli SUV'u teknolojiden de yoksun değil. İki adet 10.25 inç dijital ekranlı gösterge panelinde sürücüleri şirketin yeni MBUX kullanıcı arayüzü karşılayacak. Ayrıca adaptif farlar, sürücü destek paketi, 64 renkli ortam aydınlatması, ısıtmalı koltuklar ve 19 inç jantlar yine araçla birlikte sunulacaklar arasında yer alıyor.

Üretim 2019'da Almanya'da başlayacak

Mercedes-Benz EQC'nin üretimine gelecek yıl Almanya'da başlanacak. Daha sonrasında ise Çin'de ve ABD'nin Alabama eyaletinde yer alan fabrikada üretime start verilecek. Mercedes-Benz tamamen elektrikli ilk SUV'unu 2020 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde satmaya başlayacak. Otomobilin fiyat etiketi konusunda ise henüz bir bilgi yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17739 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim