Anlık Bildirim

Micron’a Çin’de üretim yasağı geldi, bellek fiyatları artabilir

Dünyanın en büyük bellek üreticilerinden birisi olan Micron’a belirli ürünler için Çin’de yasak geldi. UMC’nin açtığı patent ihlali davasında mahkeme lehte karar verdi.

Özellikle kendi üreticilerine karşı fiyat ayarlamalarını veya patent ihlallerini hiçbir şekilde affetmeyen Çin son darbeyi Micron’a vurdu. Patent ihlali davasında haksız bulunan Micron’un Çin’de bellek üretimi ve satışı yasaklandı.

Önemli yasak

Çinli UMC’nin bazı patentlerini ihlal ettiği iddiasıyla 26 ürünle ilgili Micron’a karşı açtığı davada Fuzhou bölge mahkemesi lehte karar verdi ve ilgili NAND ve DRAM modülleri ile bunları barındıran cihazların satışını tedbiren yasakladı.

Mahkeme kararı sadece satışı değil üretimi de yasaklıyor. Micron üretimini Xi’an şehrindeki tesislerinde yapıyordu. Micron markasının yanında Crucial markasının da Çin sınırları içerisinde ilgili ürünleri satması yasaklandı. Kararı UMC firması yaptığı bir açıklama ile duyurdu.

Gelirlerinin yarısı Çin’de yaptığı satışlardan gelen Micron bu kararla oldukça zor duruma düşecek. Micron’un haricinde DRAM ve NAND pazarı da olumsuz etkilenecek zira buradaki üretimden diğer ortakları da pay alıyordu. Yani global pazarda da bir sıkıntı yaşanabilir.

Micron ve UMC arasında uzun süredir devam eden bir sürtüşme var. Micron ticari sırlarını çalarak UMC gibi firmaların Çin’de büyüdüğü ve pazardan pay almaya başladığını iddia ediyor. Bununla ilgili geçen sene bir dava da açmıştı.

Otoriteler mahkeme kararının global pazarı da etkileyeceğini düşünüyor. Micron henüz kararın kendisine tebliğ edilmediğini açıkladı. Tebligat sonrasında firma yüksek mahkemeye başvuracak. Firmanın hisseleri karar sonrası yüzde 8 düştü.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6904 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
micron, micron china ve
2 etiket daha umc Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim