Anlık Bildirim

Microsoft, Android'den Windows 10'a geçiş köprüsünü resmen öldürdü

Microsoft, bir süredir merak edilen Project Astroia köprüsünün resmi olarak sonlandırıldığını duyurdu. Şirket, mobil platformlar için sadece iOS'a yönelik Islandwood köprüsü ile yola devam edecek.
Microsoft geçen yılki BUILD konferansında geliştiricilerin uygulamalarını diğer platformlardan Windows 10'a taşıyabilmelerine yardımcı olacak dört farklı geçiş köprüsü duyurmuştu. Bunlardan üçü olan Web (Westminster), Win32 (Centennial) ve iOS (Islandwood) köprüleri hala kullanılabilir durumda anjcak şirket Android'den Windows'a uygulama geçişine yardımcı olacak Project Astroia'nın resmen öldüğünü açıkladı.
Şirket geçtiğimiz yıl hazır olmadığı gerekçesiyle Astoria'yı Windows 10 yapılarından geri çekmişti. Geliştiriciler şimdiye kadar projenin durumunu merak ediyordu ve şimdi Microsoft geliştirmenin sona erdiğini açıkladı. Gerekçe de oldukça tuhaf. iOS köprüsü hala var ve Microsoft geliştiricilerden iki mobil uygulama köprüsünün "kafa karıştırıcı" olabileceğini duyduğunu söylüyor. Bu nedenle sadece iOS Islandwood ile yola devam edilmesi ve Astoria'nın sonlandırılması kararı alınmış durumda.
Microsoft aynı zamanda geliştiricilerin çapraz platform uygulamaları oluşturma ve yönetmesine imkan tanıyan Xamarin satın alması hakkında da düşüncelerini aktardı. Microsoft bunun Astoria için iyi bir alternatif olduğunu söylüyor, ancak iki projeninde oldukça farklı olduğunu vurguluyor. Astoria, Java ile yazılmış Android uygulamalarının çok az değişikliklerle Windows 10 üzerinde çalışabilir hale getirilmesini izin verebiliyordu. Ancak Xamarin için C# kodlu olması gerekli. Yani çoğu Android geliştiricisine yardımcı olamıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4889 kez okundu.
16 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, project astoria ve
2 etiket daha köprü Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim