Anlık Bildirim

Microsoft da gerçek kablosuz kulaklık geliştiriyor

Donanım pazarına iyice ısınan Microsoft’un AirPods benzeri bir kulaklık üzerinde çalıştığı iddiaları gündeme geldi. Surface Buds adını alması beklenen kulaklık neler sunacak?

Geçen yıl Surface markası altında kablosuz bir kulak üstü kulaklık piyasaya süren Microsoft bu yıl ise gerçek kablosuz bir kulaklık ile Apple AirPods serisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Surface Buds özellikleri

Sektörden gelen bilgilere göre Surface Buds adını alması beklenen Morrison kod adlı kablosuz kulaklık modeli Cortana asistanına dayanıyor. Sesli komutlarla telefon kontrolü, müzik oynatma, çağrı başlatma gibi fonksiyonlar Cortana ile mümkün olacak.

Bununla birlikte Cortana konusunda Microsoft oldukça geride kaldı ve yaygın kullanılan bir asistan olduğunu söylemek pek mümkün değil. Bu bakımdan Surface Buds için dezavantaj sayılabilir. Microsoft’un Alexa gibi bir alternatiften yardım alması sürpriz olmaz.

Qualcomm’un geçtiğimiz ay tanıttığı QCS400 serisi kablosuz kulaklık yongasının Surface Buds kulaklıklarına hayat vermesi kuvvetle muhtemel. Bu yongalar yapay zekâ, gürültü engelleme, dijital asistanlarla iletişim gibi özellikler sunuyordu.

Microsoft bu kulvarda elbette yalnız değil. Apple segmentin lideri durumundayken Samsung, Google, Huawei gibi pek çok marka adım atmış durumda. Ayrıca Amazon da Alexa tabanlı bir kablosuz kulaklık geliştiriyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4544 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, surface buds ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim