Anlık Bildirim

Microsoft, donanım ortaklarından çift işletim sistemli mobil cihazlar geliştirmesini istiyor




Nokia'yı satın alarak akıllı telefon pazarında farklı bir strateji ile yoluna devam etmek isteyen Microsoft, bugünlerde donanım ortaklarından ilginç bir istekte bulunuyor.

Kısa bir süre önce Microsoft'un HTC'den hem Android hem de Windows Phone işletim sistemini çalıştırabilen cihazlar geliştirmesini istediği iddiası gündeme gelmişti. Üzerinde fazla durulmayan bu iddia dün yeniden gündeme geldi.

İddiaya göre Microsoft bu konuda Samsung ve Huawei'nin de kapısını çalmış durumda. Firmanın talebi ise hem akıllı telefon hem de tablet modellerinde Windows ve Android platformlarının birlikte yer alması. 

Böylece Microsoft, mobil pazarın büyük payını elinde tutan Android işletim sisteminin satış performansından faydalanmış olacak ve kendi ekosistemini de büyütecek. Microsoft'un bu çağrısının kabul gördüğü belirtiliyor. Daha önce de çift işletim sistemli ürünler piyasaya süren Samsung, Galaxy Tab 2014 adında prototip bir tablet modelinde hem Windows RT hem de Android işletim sistemini deniyor. 

Bu tabletin 12 inç civarında bir boyutunun olduğu tahmin ediliyor. Zira Eldar Murtazin metal alaşımlı bu tableti denemekle meşgul ve çift işletim sisteminin de sorunsuz çalıştığını belirtiyor. Microsoft'un bu projesinin en erken gelecek yıl ortalarında piyasada olabileceği konuşuluyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1143 kez okundu.
27 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, microsoft
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim