Anlık Bildirim

Microsoft, iki Android üreticisi ile daha lisans anlaşması imzaladı


Android işletim sisteminde kullanılan bazı teknolojilerin patenti kendisinde olduğu için neredeyse tüm Android üreticilerini lisans ödeme konusunda anlaşma masasına oturtmuş durumda. Son olarak iki Alman firma daha Microsoft ile anlaşma imzaladı. 

Bu firmalar EINS SE ve Hoeft & Wessel. EINS SE firması Almanya'da Cat adı altında Android tabletler üretiyor. Hoeft & Wessel ise Almanya ve İngiltere'de genelde toplu taşıma için el terminalleri üretiyor 

Her iki firma da lisans anlaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Microsoft ise lisanslama kapsamına Avrupa ülkelerini de dahil etmeye başladıklarını ve bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Anlaşmanın detayları açıklanmadı ancak genelde cihaz başı 8-15 dolar gibi bir ücret belirleniyor. 

Windows Phone 8 işletim sistemi ile başarılı bir başlangıç yapan Microsoft, bununla birlikte lisans anlaşmaları sayesinde Android platformundan en fazla geliri elde ediyor. Yıllık olarak Microsoft'un 600 milyon dolar civarında Android işletim sisteminden gelir elde ettiği tahmin ediliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim