Anlık Bildirim

Microsoft’un kurucularından Paul Allen hayatını kaybetti

Programcılık tutkusu sayesinde Microsoft’un kuruluşuna kadar giden süreçte Bill Gates’in en büyük yardımcısı ve ortağı olan Paul Allen, kanserle mücadelesini kaybetti.

Bill Gates ile birlikte Microsoft’u kuran ve teknoloji dünyasına önemli katkılar yapan Paul Allen dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Paul Allen uzun süredir lenf kanseri tedavisi görüyordu.

Paul Allen kimdir?

1953 yılında doğan Paul Allen, küçük yaşlardan itibaren bilgisayar ve programcılık meraklısıydı. Lise çağlarında Bill Gates ile tanıştı ve programcılık merakını gidermek için gizlice laboratuvarlara girecek kadar maceralara atıldı. Hatta bir dönem bilgisayar laboratuvarlarını girmesi yasaklanmıştı.

1975 yılında Bill Gates ile birlikte Microsoft’u kuran Paul Allen bu amaç için Harvard Üniversitesi’ni bıraktı. 1980 yılında Tim Peterson tarafından geliştirilen QDOS işletim sistemini satın alan Microsoft, 1982 yılında DOS adıyla IBM bilgisayarlara lisansladı.

Bill Gates ve Paul Allen’ın yükselişi de bu ihale ile başladı. 1983 yılında lenf kanserine yakalanan Paul Allen görevini bırakmak zorunda kaldı. Bill Gates ile hisselerin yüzde 40’ını almak konusunda anlaştı. Bill Gates sonraları Allen’ın elindeki hisseleri satın almak istese de Allen bunu kabul etmedi. 100 milyon civarında hisse Paul Allen’ı bir süre sonra dolar milyarderleri arasına soktu.

Microsoft’tan ayrıldıktan sonra pek çok yatırım ve teknoloji şirketi kuran Paul Allen, 2009 yılında kanseri atlattığını duyurmuştu. Ne var ki 65 yaşındaki efsane iki hafta önce yeniden kansere yakalandı. Portland Trail Blazers ile Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL) takımlarından Seattle Seahawks'un da sahibi olan Paul Allen dün itibariyle hayatını kaybetti. Malvarlığının yarısını hayır kurumlarına bağışladığını açıklayan Allen hali hazırda 21 milyar dolar ile dünyanın en zengin 44. kişisiydi.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim