Anlık Bildirim

Microsoft'un yenilenen Edge tarayıcısının, Chrome tarafından engellendiği iddia ediliyor

Yazılım devi Microsoft'un Chromium tabanlı olarak yeniden geliştirilen Edge tarayıcısının, bazı servislere bağlanırken Google tarafından engellendiği iddia ediliyor...
Microsoft beklenen ivmeyi yakalayamayan Edge tarayıcısını, EdgeHTML'den Chromium'a taşıyor. Bu geçişin avantajlarından birini de, uygulamanın teknik olarak Chrome ile neredeyse aynı yetenekleri kazanması olarak açıklayabiliriz. Ancak tam da bu noktada kullanıcılardan gelen bazı iddilar kafa karıştırdı.

Google iddiaları reddetti

Kullanıcılar birkaç gün önce, henüz önizleme aşamasında olan Microsoft'un yeni Edge tarayıcısının Google Meet servisine bağlanmadığını keşfettiler. Bunun yerine Google, kullanıcılara servise erişmek için Google Chrome veya Mozilla Firefox'u indirmelerini öneriyor. Bu durum da Google'ın yeni Edge tarayıcısına bir ambargo uygulayıp uygulamadığını gündeme getirdi.
Microsoft'un Chromium'u geliştirmek ve sadece tarayıcıları için değil, aynı motor üzerinde çalışan tüm diğer uygulamalara yeni özellikler eklemek konusunda Google'la çalıştığını düşünürsek bu durum biraz kafa karıştırıyor. Google ise yaptığı açıklamayla bu durumu kabul etmedi ve Microsoft'un yeni tarayıcısının kararlı bir sürümünün piyasaya sürülmesinin ardından Google Meet'in destekleneceğini açıkladı. Bu aşamada neden böyle bir uygulamaya gidildiği ise henüz aydınlatılmış değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim