Anlık Bildirim

Microsoft, yüz tanıma veritabanını sessiz sedasız sildi

Yazılım devi Microsoft, birkaç yıl önce binlerce insanın görüntülerini içeren MS Celeb adlı yüz tanıma veritabanı oluşturmuştı. Gelen haberlere göre şirket bu veritabanını sildi.
Yüz tanıma teknolojisinin yararlarını sayabileceğimiz gibi, birçok zararını da saymamız mümkün. Bunların en başında da kişisel mahremiyetimize gölge düşürmesi geliyor. Birçok kişi sırf bu yüzden yüz tanıma teknolojisine soğuk bakarken, Microsoft da bizim gibi düşünüyor olacak ki, MS Celeb adını verdiği ve 100 bin kişinin, 10 milyondan fazla görüntüsünün yer aldığı veritabanını sildi.

2016 yılından beri kullanılıyordu

Veritabanı ilk olarak 2016 yılında Microsoft tarafından dünyanın en büyük yüz tanıma veri seti olarak tanımlanmış, küresel teknoloji firmaları ve askeri araştırmacılar tarafından yüz tanıma sistemlerini eğitmek için kullanılmıştı. Financial Times'ın haberine göre Microsoft bu veritabanını farklı gerekçeler göstererek sildi.
Microsoft'un konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda, MS Celeb adlı bu veritabanının akademik amaçlarla kullanıldığını ve artık Microsoft'ta olmayan bir çalışan tarafından yönetildiği için silmeye karar verdikleri belirtiliyor. Ancak bu işlemin sessiz bir şekilde yapılmasının ardında ise farklı sebepler olabileceği söylentileri de mevcut.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim