Anlık Bildirim

Google, Android işletim sistemini hacker'lara karşı koruması konusunda Huawei'yi uyardı

ABD hükümetinin yasağı gereğince Huawei ile iş birliğini sonlandıran ve Android işletim sistemini kullanmasına izin vermeyen Google, Çinli şirketi günvenlik açıkları konusunda uyardı.
Huawei şu anda Amerikan şirketleriyle çalışmasını yasaklayan ABD hükümet yasağını takiben kendi işletim sistemini geliştiriyor. Google tarafından artık Android işletim sistemini kullanmasına izin verilmeyen Huawei, kullanımda olan cihazlardaki Android işletim sistemi açıkları konusunda dev şirketten uyarı aldı.

Huawei güvenlik açıklarını kapatmalı

Financial Times’da yayınlanan bir rapora göre, Google’ın ana şirketi Alphabet, Başkan Trump’ın Mayıs’ta imzaladığı icra emri gereğince artık Huawei cihazlara Android güvenlik yamalarını gönderemiyor ve bu durumun sıkıntı yaratabileceğini öngören Google, Huawei'yi önlem alması konusunda uyarmış durumda.
Google'a göre Çinli şirket, Android işletim sistemini bilgisayar korsanlarına karşı koruyacak önlemleri almalı. Ancak Huawei'nin, platformu siber saldırılara karşı korumak için gerekli bilgi birikimine  ve teknolojiye sahip olmadığını düşünen Google, bu durumun ABD aleyhine sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekiyor. 2020 yılında kendi işletim sisteminin lansmanını yapmaya hazırlanan Huawei'nin bu konuya nasıl bir çözüm geliştireceği ise şimdilik büyük bir soru işareti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim