Anlık Bildirim

Her fırsatta rakip mobil platformlar için uygulama geliştirmekten geri durmayan Microsoft, bu kez bir alarm uygulamasıyla karşımızda. Mimicker Alarm adındaki uygulama, firmanın ilginç teknolojiler geliştiren Microsoft Garage bölümünün imzasını taşıyor. 

Garage ekibi, klasik bir alarm uygulamasından ziyade, makine öğrenme dili yöntemlerini entegre ettikleri kompleks bir yapı ortaya koymayı tercih etmiş. Ekip bir bakıma, makine öğrenme dilinde katettikleri mesafeyi kullanıcılara da sergileme amacını taşıyor. Bu bakımdan, uygulama zorlayıcı özelliklere sahip. 


Standart bir şekilde istediğiniz saate alarmı kurduktan sonra, işin geri kalanını uygulama hallediyor. Seçeneğe göre kullanıcı istenen rengi evin içerisinde bulmak ve fotoğrafını çekmek zorunda. Ya da verilen yüz ifadesini aynen taklit etmek zorunda. Ya da ekranda beliren İngilizce tekerlemeyi tekrar etmesi gerekiyor. Eğer kullanıcı verilen görevi 30 saniye içerisinde yerine getirmezse, alarm tekrar çalıyor. 

Uygulamaya temel olan, Microsoft'un Project Oxford makina öğrenme dili. Yüz ifadesi için Express API, tekerleme için Speech API, renk seçimi için Computer Vision API, arka planda hızlı bir şekilde algoritmalar çalıştırarak, kullanıcının cevabını analiz ediyor ve alarmı kapatıyor. Microsoft, uygulamasının kaynak kodlarını da yayınlamış. Merak eden geliştiriciler, API'lerin nasıl çalıştığını inceleyebilirler. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6157 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, microsoft mimicker alarm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim