Anlık Bildirim

Mitsubishi geleceğin sinyalizasyon sistemini tanıttı

Otomobillerdeki sinyal kavramını değiştirecek bir hamle yapan Mitsubishi, yol yüzeyine sembol yansıtarak yayaları ve diğer araçları uyaracak yeni sinyalizasyon sistemini duyurdu.
Japon otomobil devi Mitsubishi, yol yüzeyine sembol yansıtarak yayaları ve diğer araçları uyaracak yeni bir sinyalizasyon sistemi tanıttı. Safe and Secure Lighting (Emniyetli ve Güvenli Aydınlatma) sistemi, aracın gövdesindeki sinyalleri yola yansıtarak yayaların ve yolu kullanan diğer kişilerin, otomobilin bir sonraki aşamada ne yapacağı konusunda daha net bir fikre sahip olmalarını sağlıyor.
Hâlâ geliştirilmekte olan sistem, geri vitese geçince otomobilin arkasından oklar çıkarıyor. Aynı zamanda kapılardan biri açılmak üzereyken arkadaki ekranda bir uyarı işareti gösterip, kaldırımın üzerine bir sembol yansıtabiliyor. Geri vitese takınca okların görünmesi güzel ancak kapı açma sembolünün biraz elden geçirilmesi gerekebilir. Zira araçta ücretsiz WiFi bağlantısı sunuluyormuş gibi görünüyor.
Mitsubishi, işlevlerin sürücü veya yolcuların eylemlerine bağlı olarak otomatik olarak gerçekleşeceğini söylüyor. Yani ışıkların elle etkinleştirilmesi gerekmiyor. Üreticiye göre sistem gelecekte sürücüsüz otomobillerin ne yapacağını belirtmek için yararlı olabilecek. Mitsubishi, 2020 yılına kadar otomobillerinde bu sisteme yer vermeyi umuyor. O zamana kadar daha fazla sinyal seçeneği de eklenecektir.
Yeni sinyalizasyon sistemi 27 Ekim'de başlayacak olan Tokyo Otomobil Fuarı sırasında Mitsubishi Electric EMIRAI4 konsept otomobili ile sergilenecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4744 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, mitsubishi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim