Anlık Bildirim

Mobil uygulama patlaması sona erdi

Akıllı telefon kullanıcılarının cihazları uygulamalarla dolu ve yenilerini indirmeyi bırakmış durumdalar. ABD'de ve dünya genelinde mobil uygulama patlaması yavaşlamaya ve hatta durmaya başladı.
Apple Temmuz 2008'de App Store'u tanıttığı zaman mobil uygulama patlaması yaşanmıştı. Ancak şimdi sona erdi. Yine de insanlar hala bol miktarda uygulama yapmaya devam ediyor ve birçok insan da bunları indiriyor. Ama hızlı büyüme günleri geride kaldı. Eğer bağımsız bir uygulama geliştiricisi veya yayıncı iseniz bir süredir bunun farkındasınızdır. Uygulamanızı insanların indirmesini sağlamak oldukça zor. Ortalama bir Amerikalı akıllı telefon kullanıcısı ayda sıfır uygulama indiriyor.
Ancak şimdi bile çok büyük uygulama yayıncılarının büyümelerinin yavaşladığını ya da tamamen durduğunu görüyoruz. Çoğu insanın ihtiyaç duyduğu veya istediği tüm uygulamalar var. Yenilerini aramıyorlar. Nomura'nın SensorTower verilerine dayanan araştırmasına göre geçtiğimiz ay en büyük 15 uygulama yayıncısı indirme sayılarında ABD'de ortalama %20 düşüş gördü. Küresel cep telefonu pazarı hala büyüyor, uygulama marketleri de öyle. Ama çok fazla değil. ABD dışında, en iyi 15 uygulama geçen ay sadece %3 oranında büyüdü.
Bu noktada şaşırtıcı bir şekilde büyümeye devam eden Snapchat ve Uber gibi büyük istisnaları unutmamak gerekiyor. Mayıs 2015'de kullanıcılar Snapchat mesajlaşma uygulamasını 13 milyon defa indirdi. Mayıs 2016'da ise bu sayı 27 milyonla ikiye katlandı. Uber büyüme oranı da yüzde 100'ün üzerinde. ABD'de, Snapchat'in indirme hızı Facebook'u gölgede bırakmış durumda.
Kullanıcılara ulaşmak isteyen uygulama yayıncılarının işlerinin çok zor olduğu tartışmasız bir gerçek. Bu durum da kullanıcı arayışında olan uygulama yayıncılarını hedefleyen Facebook'un mobil uygulama yükleme reklamlarının müşteri sıkıntısı çekmeyeceğini gösteriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12230 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, snapchat ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim