Anlık Bildirim

Monument Valley ikinci yılında, rakamlar ise şaşırtıcı

Mobil platformlarda başarıya ulaşan sayısız oyun var. Bazıları ise kendinden sonra gelenlere referans oluşturuyor. Ustwo imzalı Monument Valley bunlardan birisi.

3 Nisan 2014 tarihinde ilk kez mobil platformlarda yerini alan Monument Valley, izometrik bakış açısı ile oynanan yeni bir oyun türünün de kapılarını açmıştı. Kendisinden sonra ondan ilham alan pek çok oyun piyasaya çıksa da, yine de onun kadar başarılı olamadı.

2 yılın dolduran oyun, bu münasebetle bir infografik yayınladı. 2 yıllık süre içerisinde indirme rakamları, gelirler, platformlar gibi pek çok bilgi veren grafikte bazı ayrıntılar dikkat çekiyor. Özellikle de Windows Phone tarafı.

İndirme Rakamları

Grafiğe göre, MV oyunu 2 yılda toplam 26 milyon kez indirilmiş ve 50 milyon civarında cihaza kurulmuş. Bu rakamın sadece 5 milyonu ücretli indirilmiş. Kalan rakam ise, iOS haftanın uygulaması, Amazon Underground, Çin IDreamSky gibi promosyonlarla ücretsiz indirilmiş.

iOS platformunda oyunun indirme rakamı 12 milyona yaklaşıyor. Android platformunda ise 1 milyon civarında. Amazon üzerinde 700 bin kez indirilen oyun, Amazon Underground servisinde ise 600 bin indirme görmüş. Grafiklerde Çinli IDreamSky önemli bir rakam elde etmiş görünüyor.

IDreamSky, Çin’de bir dağıtım platformu. Anlaşmalı oyunları yerelleştiriyor ve ülkedeki sayısız üçüncü taraf Android uygulama mağazalarına pazarlıyor. Temple Run 2, bu yolla 150 milyon indirme rakamına ulaşmıştı. MV ise 11.8 milyon kez indirilmiş. Yani aslında Android tarafında toplam 14 milyon civarı indirme var diyebiliriz.

Windows Phone tarafına baktığımızda ise 30 bin civarında bir rakam görüyoruz. Oyun yaklaşık 1 yıldır Windows Phone platformunda ancak ilgi görememiş gibi duruyor. Bu rakam, gelirlere de doğrudan etki ediyor.

Oyun Gelirleri

MV yapımının toplamda elde ettiği gelir 14 milyon dolar civarında. Kazancın yüzde 73’ü iOS platformundan geliyor. Yüzde 17’si Android platformundan, yüzde 3’ü ise Amazon platformundan elde edilmiş. Windows Phone tarafı ise yüzde 1 seviyesinde. Yani yaklaşık 140 bin dolar civarında. Oyun tüm platformlarda 4$ fiyat etiketine sahip.

Oyun iOS tarafında haftanın uygulaması olarak ücretsiz sunulmuştu ve zaman zaman da indirime girmişti. Yine de çok önemli bir rakam elde edilmiş. Android tarafında korsan indirme oranı yüzde 90 civarında geziniyor. Buna rağmen elde edilen gelir başarılı sayılabilir. Windows tarafında ise çok düşük rakamlar söz konusu. İndirimler bu tarafa pek uğramadığı için, kullanıcı da oyundan uzak kalmış. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5735 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, monument valley ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim