Anlık Bildirim

NVIDIA GTX 970'in bellek kavgasında uzlaşma: kullanıcılara 30 Dolar geri ödenecek

Nvidia’nın GeForce GTX 970 ekran kartı ile birlikte sunduğu bazı optimizasyonların önemli sıkıntılara yol açması, davaları da beraberinde getirmişti. Firma, davacılarla uzlaşma sağladı.

Geçmiş yıllarda, Nvidia GTX 970 ekran kartı ile birlikte başlayan 3.5GB bellek tartışması halen unutulmuş değil. Unutulması da mümkün değil zira uzun süredir mağdur kullanıcılar ile Nvidia arasında bir hukuk mücadelesi yaşanıyordu. Geçen hafta, mücadelede uzlaşma sağlandı.

Hatırlanacağı üzere, GTX 970 ekran kartının 4GB GDDR5 olarak lanse edilen bellek miktarı, yeni bir bellek yönetim teknolojisi nedeniyle, sadece 3.5GB kısmını kullanıcının erişimine açıyordu. Maxwell mimarisi ile başlayan bu teknoloji, bozuk Seviye 2 ön bellek bloklarını kapatıyor ve bunun sonucunda da bağlı bellek bölümlerine erişim kapanıyordu. Bu bakımdan firma, yaklaşık 500MB seviyesinde bir bölümü ayırmıştı.

Daha düşük efektif bellek kullanan GTX 970, bu nedenle bellek üzerindeki veriyi daha agresif bir şekilde siliyordu. Ayrıca belirtilen Seviye 2 ön bellek miktarı gerçekte 0.25MB daha azdı ve 8 kontrolcünün de 7 tanesi kullanılabiliyordu.

Ortaya çıkan bu değişikliklerden son derece rahatsız olan ve çok yüksek bedeller ödeyerek karta sahip olan kullanıcılar da, soluğu mahkemede almıştı. Nvidia, mühendislik ve pazarlama bölümleri arasında bir yanlış anlama olduğunu ifade ederek, davacılarla uzlaşma yoluna gitti. Mağdur kullanıcı başına 30$ ödeme karşılığında dava kapanmış oldu.

Nvidia’nın toplamda ne kadar ödediği bilinmiyor ancak yaklaşık olarak 1.3 milyon dolar civarında bir bedele ulaştığı tahmin ediliyor. Firma, kullanıcılar ile temasa geçerek, tazminat miktarının ödenmesi konusunda bilgi verecek. 2014 yılında kart 330$ seviyesinden piyasaya çıkmıştı. Böylece fiyat 300$ seviyesine inmiş oldu. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12462 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia gtx 970 3.5gb ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim