Anlık Bildirim

Netflix, TV alışkanlıklarını değiştiriyor

Geçtiğimiz aylarda global pazara açılan Netflix ile ilginç bir araştırmaya konu oldu. Araştırmaya göre ABD genelinde Netflix kullanımının artması sıradan TV kanallarına zor günler yaşatıyor.
Netflix kısa bir süre önce dünya çapında 130 ülkeye daha hizmet vermeye başlayarak globalleşme adında önemli bir adım attı, ancak hiç şüphesiz en çok kullanıldığı ülke çok uzunca bir süre ABD olarak kalmaya devam edecek. Hatta yayın servisi "Netflix and chill" gibi sıkça kullanılan popüler bir deyimin oluşmasına bile sebep olmuş durumda.

Yeni yapılan bir araştırma ise bu tarz yayınların alışılmış TV alışkanlığını değiştirdiğini gözler önüne seriyor. Rapora göre geçtiğimiz yıl içerisinde toplam 42.5 Milyar saat Netflix yayını izlenmiş. Rakamın böyle devasa boyutlara ulaşması ise ulusal TV yayıncılarını negatif yönde etkiliyor. Örnek vermek gerekirse evinde Netflix bulunan kullanıcılar, Netflix'e sahip olmayanlara göre; CBS'yi %42, Fox'u %35, ABC'yi %32 ve NBC'yi ise %27 daha az izliyorlar. ABD'nin en çok izlenen yayın kuruluşlarının Netflix'ten bu kadar büyük ölçüde etkilenmesi servisin TV alışkanlıklarını değiştirebildiğini gösteriyor.
Netflix izlenme rakamlarını ülkedeki toplam izlenme sayıları ile bir araya getirdiğimizde servisin %6'lık bir paya sahip olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz yıl bu oran %4.4 seviyesinde iken, 2020'de %14'e ulaşması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3972 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim