Anlık Bildirim

Netflix indirme özelliğine sınırlama getiriyor

Netflix geçtiğimiz yılın sonunda eklediği çevrimdışı izleme özelliğine sınırlama getirdi. Dijital platformda bulunan içerikler bir yıl içerisinde en fazla 4 veya 5 kez indirilebilecek.
Dünyanın en büyük dijital platformu olan Netflix, kullanıcılarına sunduğu deneyimi geliştirmek için sürekli yeni içerikler ve özellikler eklemeye devam ediyor. Online içerik devinin kullanıcılarına sunduğu bu özelliklerden biri de çevrimdışı izleme seçeneğiydi. Geçtiğimiz yılın sonunda Netflix'e eklenen bu yeni özellik, abonelerin istedikleri içeriği indirerek daha sonra çevrimdışı olarak da izlemelerine olanak sağlıyor.
Kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanan bu özellik en başından beri bazı kısıtlamalara sahipti. Örneğin indirilen içerik sadece kısıtlı bir süre için çevrimdışı izlemeye uygun oluyordu ve bir süre sonra siliniyordu. Son günlerde ise bu kısıtlamalara bir yenisinin daha eklendiği anlaşıldı. 
İlk olarak Android Police tarafından fark edilen bu yeni kısıtlama, kullanıcıların içerikleri bir yıl içinde sadece belirli bir sayıda indirmesine izin veriyor. Bu sayıya ulaşıldıktan sonra ise içeriği indirmek istediğinizde sınıra ulaştığınız uyarısı ile karşılaşıyorsunuz. Bu limitin tam olarak kaç olduğu henüz belirlenmiş değil ancak 4 veya 5 indirmeden sonra bu sınırı ulaşıldığı söyleniyor. 
Son günlerde ortaya çıkan bu kısıtlama Netflix kullanıcıları tarafından pek hoş karşılanmadı. Özellikle bu uyarının son bir indirme hakkınız kaldığında çıkıyor olması kullanıcıları kızdırdı. İndirilen bazı içeriklerin sadece 48 saat için silindiği ve mobil kullanıcıların cihazlarında yer açmak için sık sık içerik silmek zorunda kaldığı bir ortamda getirilen bu sınırlama, çevrimdışı izleme özelliğini oldukça kısıtlayacak gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
59193 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sinema, diziler ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim