Anlık Bildirim

Nokia : Tek üretici hakimiyeti nedeniyle Android'i tercih etmedik

Nokia : Tek üretici hakimiyeti nedeniyle Android'i tercih etmedik

 Nokia'nın önceki yıl Microsoft ile işbirliği yaparak Windows Phone işletim sistemini tercih etmesi oldukça tartışılmış ve firmanın yatırımcıları da dahil pek çok otorite Android'in tercih dışı kalması nedeniyle eleştiri okları yöneltmişti. 

Nokia sık sık Windows Phone'u gelecek vaad etmesi nedeniyle seçtiğini dile getirse de nihayet neden Android'in tercih edilmediği bizzat tepe yöneticisi tarafından itiraf edildi. 

Bir röportajda ortaklık başlangıcı dönemlerine değinen Stephen Elop, Android işletim sisteminde tek bir donanım üreticisinin muhtemel hakimiyet riskinden dolayı rahatsız olduklarını ve Microsoft'a yöneldiklerini belirtti. Elop şu anda üçüncü büyük ekosistem olarak operatörler tarafından daha çok tercih edildiklerini ve gerekirse iOS veya Android ürünlerinin fiyatlarının kırılmasında koz olarak kullanıldıklarını kaydetti.

Elop üstü kapalı olarak gerekçeyi açıklasa da aslında o dönemde yükselişe geçen Samsung firmasını kastettiğine şüphe yok. Galaxy serisiyle Android ekosisteminin hakim unsuru haline gelen Samsung, görünüşe göre Nokia'yı oldukça korkutmuş. Samsung karşısında istediği pazar payını yakalayamayacağını anlayan Nokia, yaptığı tercihle birlikte şu anda Windows Phone ekosisteminin lokomotif üreticisi konumunda. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4745 kez okundu.
78 kişi, toplam 92 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim