Anlık Bildirim

Nokia X, yeni bir serinin başlangıcı olabilir

Nokia X, yeni bir serinin başlangıcı olabilir

Nokia'nın Android işletim sistemini temel alan Nokia Normandy/X adlı modelini MWC 2014 etkinliğinde tanıtması beklenirken, model ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. 

Yeni bilgilere göre Microsoft'un alt seviye cihazlar üzerinde yeteri kadar Ar-Ge çalışması yapamayacak olması nedeniyle Android işletim sisteminin temel alınmasına karar verildi. Nokia X'in piyasaya sürülmesinin ardından Android işletim sistemi üzerinde çalışan daha fazla akıllı telefonun piyasaya sürüleceği belirtiliyor.

Microsoft'un Asha serisini azaltmayı ve bölüme daha az yatırım yapmayı düşündüğü bir süredir dile getirilmekteydi. Nokia X'in 50$ gibi bir fiyatla satılacak olması ihtimali Asha serisi yerine Nokia X serisinin gelişmekte olan ülke pazarlarına sunulabileceği iddiasını güçlendiriyor. Ayrıca Android tabanlı üst seviye cihazlarda seri içerisinde yer alacak.

Diğer bir bilgi ise Nokia X'in kendine özgü bir uygulama mağazasının olacağı. Yeni uygulama mağazasında Nokia, Android tabanlı uygulamaları Nokia X kullanıcılarına sunacak. Bu gelişme de yeni bir serinin doğması iddialarına katkı yapıyor. Ayrıca Nokia'nın HERE ve Mix Radio gibi uygulamaları, resmi Google uygulamalarının yerini alacak.

Nokia, Lumia modellerine özel bazı özellikleri Nokia X serisine taşımayı planlıyor. Bunlar arasında PureView kamera teknolojisi, yüksek kaliteli HAAC mikrofonları, ClearBlack ekran teknolojisi yer alıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7942 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim