Anlık Bildirim

Nokia'nın sağlık uygulaması başına dert oldu

Nokia, Withings firmasından satın aldığı sağlık uygulamasını Nokia Health Mate adıyla güncelledi ve bir takım önemli özellikleri kaldırdı. Bunun üzerine kullanıcılar Nokia'yı protesto etmeye başladı.

Nokia'nın sağlık uygulaması başına dert oldu Tam Boyutta Gör
 

 
Nokia, sağlık ürünleri üreten Withings'i 2016 yılında 190 milyon dolara satın aldı. Bu satın alımla birlikte aktivite takip ve akıllı tartı gibi yenilikçi özelliklere sahip Withings ürünlerini bünyesine kattı. Daha sonrasında Withings ismini tamamen kaldırarak Nokia Health ekosistemini oluşturdu. Firma son olarak Withings'in ürünleri ile entegre çalışan sağlık uygulamasını güncelledi ve Nokia Health Mate isimli yeni bir sürümle değiştirdi.


Withings'in sağlık uygulaması 1 milyondan fazla indirilmeyesahip. Ciddi kullanıcı sayısına rağmen Nokia, Withings uygulamasının popüler özelliklerini Nokia Health Mate sürümünde kaldırdı. Ayrıca yeni uygulama çok sayıda bug içeriyor. Güncellemenin ardından kullanıcılar uygulamaya 1 yıldız vermeye ve firmayı protesto etmeye başladılar. Uygulamada sık sık senkronizasyon problemleri, takılmalar, çökmeler ve kullanıcı dostu olmayan arayüzün sıkıntıları yaşanıyor.


Konuyla ilgili BBC'ye konuşan bir şirket yetkilisi, eksik özelliklerin yakın zamanda ekleneceğini söyledi. Bu açıklama, kullanıcıları rahatlatmaya yetmedi ki uygulamanın yorumlarında Nokia'ya ağır ithamlar devam ediyor.

 

 

Bazı Yorumlar Şöyle:

 

"Nokia Withings uygulamasını devraldı ve uygulamayı koca bir çöpe dönüştürdü."

"Uygulaman buglarla dolu ve berbat. Herkes eski uygulamayı geri istiyor."

"Uygulamanın eski sürümünde daha uzun vadeli ve detaylı çizelgeler bulunuyordu."

"Bu sürümde büyük işlevsellik sorunları bulunuyor."

"Tartılmak için akıllı terazi aldık. Nokia sağ olsun terazi elimizde kaldı." 


 

Firmadan yapılan açıklamada bir çok sorunu düzelten yeni bir güncelleştirmenin yayınlandığını ve kalan eksikliklerin yakın zamanda giderileceği belirtildi. Ayrıca "Tüketicilerin Nokia ürünlerinden bekledikleri kaliteli kullanıcı deneyimini çok yakında sağlayacağız." sözü verildi.  
 
 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim